Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνι Χίου: Σε έκτακτη ανάγκη λόγω υποσκαφών

xios4

Η Λιμενική Επιτροπή του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου συνεδρίασε εκτάκτως για την λήψη απόφασης σχετικά με την αντιμετώπιση του τεχνικού προβλήματος που έχει προκύψει στο κρηπίδωμα πρόσδεσης των πλοίων της ακτοπλοΐας. Λόγω της εκτεταμένης υποσκαφής στο βορειοδυτικό κρηπίδωμα του λιμένα Χίου, η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε:
1. Να θέσει το τμήμα του λιμένα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του νόμου για την κατεπείγουσα αντιμετώπιση του.
2. Να ενεργοποιήσει το κεντρικό τμήμα του κρηπιδώματος για την πρόσδεση των πλοίων της ακτοπλοΐας, ώστε να εξασφαλιστεί η σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα
3. Να καλύψει από ίδιους πόρους του φορέα τις οικονομικές απαιτήσεις του έργου σε περίπτωση που δεν γίνει δυνατή οποιαδήποτε άλλη οικονομική ενίσχυση.
Η υπηρεσία του Δ.Λ.Τ. Χίου βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το Λιμεναρχείο Χίου και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο, η αποκατάσταση να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων τριών μηνών και να επανέλθει η κανονικότητα στον Κεντρικό Λιμένα Χίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter