Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δ.Ν.Ε. προς ΥΝΝΠ: «Φτιάξτε την Πλοηγική Υπηρεσία»

olp 54fnn

Σε παρέμβαση της ηγεσίας του ΥΝΝΠ ευελπιστεί η Διεθνής Ναυτική Ένωση η οποία με επιστολή της επισημαίνει τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες από τις ελλείψεις της Πλοηγικής Υπηρεσίας στο πρώτο λιμάνι της χώρας αλλά και τις επιπτώσεις από αυτές.
Ειδικότερα στην επιστολή, που είναι συνέχεια πρόσφατης ανάλογης επιστολής και συνέχεια τεσσάρων κατά σειρά για τα εν λόγω προβλήματα, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Με επιστολές μας, είχαμε επισημάνει τις δυσλειτουργίες της Πλοηγικής Υπηρεσίας με τις συχνές καθυστερήσεις πλοήγησης των πλοίων, οι οποίες έχουν λάβει σχεδόν μόνιμο χαρακτήρα λόγω είτε της έλλειψης του αναγκαιούντος αριθμού πλοηγών, είτε της έλλειψης του αναγκαίου αριθμού πλοηγίδων ως και των συχνών μηχανολογικών βλαβών αυτών, λόγω παλαιότητας ή και έλλειψης εκτεταμένου προγράμματος συντήρησης προς εξασφάλιση της ετοιμότητας και της αξιοπλοΐας αυτών.
Οι ως άνω δυσλειτουργίες επανελήφθησαν την 25-11-16, λόγω μη δυνατότητας διάθεσης πλοηγίδας από την Πλοηγική Υπηρεσία εξ αιτίας μηχανολογικών βλαβών, με συνέπεια την επανάληψη πολύωρων καθυστερήσεων των πλοίων και την κατ’ ανάγκη μίσθωση ιδιωτικής λάντζας με επιβάρυνση των Ναυτιλιακών Πρακτορείων.
Την 07-12-16, μετά την ακινητοποίηση όλων των πλοηγίδων της Π.Υ. ως και της μεταφερθείσας υποβοηθητικής πλοηγίδας από το Ηράκλειο Κρήτης, υπέστη και αυτή βλάβη και ακινητοποιήθηκε, με συνέπεια να προκληθούν εκ νέου πολύωρες καθυστερήσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων, εξ αιτίας αφ’ ενός μεν της αδυναμίας της Πλοηγικής Υπηρεσίας να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον πρώτο λιμένα της Χώρας, αφ’ ετέρου δε στην μη δυνατότητα άμεσης εξεύρεσης και διάθεσης προς μίσθωση - με επιβάρυνση βεβαίως των Ναυτιλιακών Πρακτορείων - ιδιωτικής λάντζας.
Οι ανεξέλεγκτες αυτές καταστάσεις κ. Υπουργέ, σε ένα νευραλγικό τομέα της Ναυτιλίας, ο οποίος υποστηρίζει την Οικονομία της Χώρας, όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχίζονται, καθ’ όσον πέραν των προκαλουμένων οικονομικών επιβαρύνσεων των ενδιαφερομένων, η γενικώτερη εικόνα της αναξιοπιστίας που εκπέμπεται από τα εμπορικά και τουριστικά λιμάνια της Χώρας μας στο εξωτερικό, είναι και απογοητευτική αλλά και καθοριστική για τις παρεπόμενες δυσμενείς συνέπειες.
Κατόπιν της ανωτέρω περιγραφομένης κατάστασης που επικρατεί στην Πλοηγική Υπηρεσία, παρακαλούμε κ. Υπουργέ όπως, μέχρι την απεμπλοκή από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και υλοποίηση των όποιων σχεδιαζομένων από τις Υπηρεσίες σας βελτιωτικών μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία της Πλοηγικής Υπηρεσίας προβείτε, – όπως εκτιμούμε ότι και εσείς συμφωνείτε πλέον -, στην μίσθωση εις βάρος του κεφαλαίου της Π.Υ. κατάλληλης ιδιωτικής λάντζας, προς την κατεύθυνση μίας προσωρινής όπως πιστεύουμε διευθέτησης του σύνθετου προβλήματος».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter