Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προβλήματα στην πλοηγική - UPD

ploigos 45453mm

Προβλημάτων συνέχεια στην πλοηγική υπηρεσία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο τριήμερο παρουσιάστηκαν εκ νέου δυσλειτουργίες καθώς πλοηγίδες υπέστησαν βλάβες με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μίσθωση ιδιωτικών σκαφών για τη μεταφορά πλοηγών.

Να σημειώσουμε ότι η Διεθνής Ναυτική Ένωση (ΔΝΕ) πρόσφατα είχε ζητήσει την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού της συγκεκριμένης υπηρεσίας προτάσσοντας την αναγκαιότητα προσλήψεων πλοηγών αλλά και συντήρησης του στόλου των πλοηγίδων.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Επιστολής, η Διεθνής Ναυτική Ένωση αναφέρει τα εξής:

"Υπενθυμίζουμε ότι με τις ανωτέρω σχετικές επιστολές μας, είχαμε υπογραμμίσει ότι στον χώρο των εμπορικών λιμένων αλλά και των επιβατηγών πλοίων Κρουαζιέρας, οι δυσλειτουργίες στον τομέα της πλοηγικής Υπηρεσίας με τις συχνές καθυστερήσεις πλοήγησης των πλοίων, έχουν λάβει σχεδόν μόνιμο χαρακτήρα λόγω έλλειψης του αναγκαιούντος αριθμού πλοηγών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την γενικότερη εικόνα της αναξιοπιστίας που εκπέμπεται από τα εμπορικά και τουριστικά λιμάνια της Χώρας μας στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερα με την ανωτέρω (γ) σχετική επιστολή μας είχαμε επισημάνει ότι στα ως άνω αρνητικά επίπεδα των παρεχομένων υπηρεσιών από πλευράς Πλοηγικής Υπηρεσίας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πλοηγών, που κατ’ επανάληψη έχουν υποβληθεί από την Ένωσή μας στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ, θα πρέπει να προστεθούν και τα προβλήματα που ανακύπτουν αφ’ ενός μεν από την έλλειψη του αναγκαίου αριθμού πλοηγίδων, αφ’ ετέρου δε από συχνές μηχανολογικές βλάβες αυτών, λόγω παλαιότητας ή και έλλειψης εκτεταμένου προγράμματος συντήρησης προς εξασφάλιση της ετοιμότητας και της αξιοπλοΐας αυτών.

Οι ως άνω δυσλειτουργίες επανελήφθησαν και την Παρασκευή 25-11-16 λόγω μη δυνατότητας διάθεσης πλοηγίδας από την Πλοηγική Υπηρεσία, εξ αιτίας μηχανολογικών βλαβών, με συνέπεια την επανάληψη πολύωρων καθυστερήσεων των πλοίων και την κατ’ ανάγκη μίσθωσης ιδιωτικής λάντζας με επιβάρυνση των Ναυτιλιακών Πρακτορείων.

Υπογραμμίζουμε κ. Υπουργέ ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του προκατόχου σας στην Βουλή επί του συγκεκριμένου θέματος, προς λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αύξηση των οργανικών θέσεων των πλοηγών, την πρόσληψη του αναγκαιούντος αριθμού αυτών ως και την ανανέωση και συντήρηση των πλοηγίδων, έχουν ως φαίνεται εμπλακεί σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, παρά την επισήμανση της Διοίκησης της Ενώσεώς μας για την ταχύτερη και πλήρη υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων, προκειμένου να παρέχονται ασφαλείς υπηρεσίες πλοήγησης στον πρώτο λιμένα της Χώρας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τους κανόνες ασφαλείας.

Η Διοίκηση της Ενώσεώς μας κ. Υπουργέ, θα ευρίσκεται στην διάθεσή σας για περαιτέρω παροχή διευκρινίσεων και πληροφοριών, ώστε να γίνει κατανοητή η έκταση και το μέγεθος του προβλήματος, αφ’ ενός μεν σε ότι αφορά την ανάγκη άμεσης πρόσληψης πλοηγών, αφ’ ετέρου δε στην ανάγκη σχεδίασης από τις Υπηρεσίες σας εκτεταμένου προγράμματος συντήρησης των πεπαλαιωμένων πλοηγίδων, στην άμεση επισκευή αυτών σε περιπτώσεις βλαβών, καθώς και στην ανάγκη ανανέωσης των υπαρχόντων".

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter