Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΟΛΘ

thessaloniki 0

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ σήμερα Παρασκευή 25/11, στις 11.30, διακόπτοντας τη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν μέχρι το πρωί της Δευτέρας 28/11 να έχουν ενημερωθεί εάν στη Σύμβαση Παραχώρησης της ΟΛΘ ΑΕ, που αναρτήθηκε από τη Τρίτη 22/11 στο V.D.R. από το ΤΑΙΠΕΔ, έχει συμπεριληφθεί το minimun τον εργασιακών διασφαλίσεων, όπως είχε προκύψει από την μακρόχρονη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Ναυτιλίας την προηγούμενη περίοδο.

Παράλληλα όπως σημειώνουν σε σχετικά ανακοίνωση, υπενθύμισαν ότι φέτος από τον Μάρτιο έως και το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τις θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και τις θέσεις εργασίας τους, τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Αντίθετα με τις μέχρι πρότινος δεσμεύσεις της Κυβέρνησης καταγράφεται αδικαιολόγητη αδράνεια, αδιαφάνεια και κωλυσιεργία από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Τέλος, αναφέρουν πως «Σε όσους νομίζουν ότι με “κολπάκια” του τύπου δεν γνωρίζουμε τι περιέχει το Σχέδιο της Τροποποιημένης Σύμβασης, δεν ενημερωθήκαμε κλπ διαμηνύουμε ότι ο εμπαιγμός δεν θα περάσει.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι Το δικαίωμα της Εργασίας μας θα το υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter