Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι ελληνοκινεζικές σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Γιουνσάν

mitsotakis giounsan

Η επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και Κίνας εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Λιου Γιουνσάν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης μεγαλύτερου αριθμού Κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας, αλλά και στις δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, πέραν του οικονομικού - εμπορικού τομέα, και στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Δ. «αναφερόμενος στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, ο κ. Γιουνσάν χαιρέτισε την επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ως υπόδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, αναγνωρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία πρωτοστάτησε ως κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την προσήλωσή του στην επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο κ. Γιουνσάν προσκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί την Κίνα, πρόσκληση την οποία ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter