Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΜΥΛΕ: Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΥΛΕ 1Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, οι οποίες και θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στην έδρα του ΤΑΠΙΤ, Ακαδημίας 58.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Ως εκπρόσωποι των κλάδων που συναπαρτίζουν το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, χθες Δευτέρα και ώρα 14:30μ.μ.
Θέσαμε τα προβλήματα των ασφαλισμένων μελών μας που προκύπτουν από την εφαρμογή του Ν.4387/2016.

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε την Κυβερνητική βούληση για εφαρμογή του Νόμου με την ενοποίηση των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και την ενιαία διαχείριση της περιουσίας, των αποθεματικών και των εισφορών και δεν είχε να αντιπροτείνει τίποτε άλλο από την δυνατότητα κάποιου ασφαλιστικού Τομέα να ζητήσει με αίτηση του μετατροπή σε ΝΠΙΔ υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί διαπραγμάτευση και αποδοχή των θεσμών.

Το ίδιο επικαλέστηκε και για το ειδικότερο θέμα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων για ενδεχόμενη παράταση του δικαιώματος λήψης του εφάπαξ με 20ετή προϋπηρεσία. Έχοντας υπόψη τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της Πρόνοιας, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται κατάφωρα, αφού ο Κυβερνητικός Νόμος με το νέο κούρεμα των εφάπαξ μας επεβλήθη αυθαίρετα χωρίς ίχνος διαβούλευσης και αναλογιστικής μελέτης σας καλούμε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:30π.μ. στην έδρα του ΤΑΠΙΤ Ακαδημίας 58 όπου θα ανακοινώσουμε την κλιμάκωση των ενεργειών μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter