Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειραιάς: Σχέδια επί σχεδίων

olp 985a

Αναπάντητο μέχρι ώρας παραμένει το ερώτημα περί του ποιος θα βάλει τα κεφάλαια για την αναδιαμόρφωση της ευρύτερης περί το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά περιοχής συμπεριλαμβανομένης και της ζώνης των Λιπασμάτων η οποία ως γνωστόν εξαιρέθηκε του λοιπού λιμένα ο έλεγχος του οποίου πέρασε στην COSCO. Γεγονός είναι ότι μέσα στην δεκαετία του 90 το φώς της δημοσιότητας είδαν πολλοί φιλόδοξοι σχεδιασμοί που όμως έμειναν επί χάρτου για μία σειρά λόγους οι οποίοι ωστόσο κατέληγαν στο οικονομικό. Η υπόθεση της πολεοδομικής αναβάθμισης του ευρύτερου Πειραιά δεν είναι κάτι νέο καθώς από το 1980 και εντεύθεν και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά με φορέα υπό την επίβλεψη του είχε εμπλακεί στους εν λόγω σχεδιασμούς ενώ αργότερα και ο Εμπορικός σύλλογος της πόλης είχε σε μικρότερη κλίμακα «τοποθετηθεί» για έργα , όπως η αγορά του Πειραιά, η αξιοποίηση του υπερκείμενου χώρου του σταθμού του ΟΣΕ στην Πειραιά, κλπ. Νωρίτερα σήμερα πάντως στοιχεία για ένα ακόμη σχεδιασμό για την ανάπτυξη του Πειραιά και των επιχειρηματικών-ναυτιλιακών δραστηριοτήτων είδε το φώς της δημοσιότητας.

Η έλευση της COSCO φαίνεται, όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά της οικονομική εφημερίδα, αναθέρμανε τις «ελπίδες» για μία συνολική ανανέωση των γύρω από το λιμάνι περιοχών ή οποία όμως έχει ως ένα βαθμό συντελεστεί από επώνυμα στελέχη του επιχειρηματικού γίγνεσθαι της πόλης αλλά και ναυτιλιακούς παράγοντες που επένδυσαν εξαιρετικά μεγάλα ποσά για τη διαμόρφωση κτιριακών εγκαταστάσεων που κοσμούν την ευρύτερη περί το λιμάνι ζώνη στην οποία ενυπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις που υπενθυμίζουν τον μεταπολεμικό Πειραιά και τις δραστηριότητες που εκεί αναπτύσσονταν.

Να υπενθυμιστεί τέλος ότι το πλέον φιλόδοξο και ευρύτατα προβεβλημένο σχέδιο ήταν εκείνο για την ανάπτυξη μαρίνας ενώπιον της ζώνης των λιπασμάτων για την «φιλοξενία» μεγάλων γιότ και τις συνακόλουθα ανάπτυξης της περιοχής με κτιριακές και άλλες εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου κλπ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter