Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλλάζει εντός του Αυγούστου το δ.σ. του ΟΛΠ

olp 098

Αλλαγές δομικού χαρακτήρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ναυτιλιακής εφημερίδας «Ακτή Μιαούλη», επιφυλάσσει προ του τέλους του πρώτου δεκαπενθημέρου του ο Αύγουστος για το διοικητικό σχήμα που θα αναλάβει να «τρέξει» όλο το πρόγραμμα επενδύσεων που έχει εξαγγείλει η COSCO για το λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ) αλλά και το σχέδιο, που δεν έχει δει το φώς της δημοσιότητας, χάρη στο οποίο ο Πειραιάς θα σκαρφαλώσει και άλλο στην πορεία του προς την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης λιμένων. Μέχρι τότε η COSCO θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταβολής των τιμημάτων που προκύπτουν από την κατακύρωση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στο δημόσιο κορβανά (ΤΑΙΠΕΔ) γεγονός που θα επιτρέψει αφ ενός την μεταβίβαση των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στην COSCO και αφ ετέρου να δρομολογήσει την ανασύσταση του δ.σ. .

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο ενδεκαμελές δ.σ. τις επτά θέσεις θα καταλάβουν υψηλόβαθμα στελέχη της COSCO αλλά και επιφανείς προσωπικότητες του Κινεζικού επιχειρηματικού χώρου με πρόεδρο, εκτός απροόπτου, τον κάπτεν Φού.

Στο ενδεκαμελές σχήμα προβλέπεται η συμμετοχή του Δημάρχου Πειραιά αλλά και προσώπων που μετέχουν του σημερινού σχήματος εκπροσωπώντας μετόχους και ΤΑΙΠΕΔ. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες και επειδή οι εκ του Κινεζικού επιχειρηματικού χώρου προσωπικότητες δεν θα είναι δυνατό να παρίστανται σε κάθε συνεδρίαση έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση υπερσύγχρονου και υπερασφαλούς συστήματος τηλεδιάσκεψης ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής των μελών ενώ ειδική πρόβλεψη έχει γίνει και για την τήρηση των πρακτικών (γλώσσες)

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter