Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δεν υπάρχει διάβημα από την Κίνα για την υπόθεση ΟΛΠ-COSCO λέει το ΥΠΕΞ (UPD)

tsipras 06464

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δήθεν κινεζικό διάβημα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στη COSCO, απάντησε τα εξής:
«Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως το δημοσιότητας για δήθεν διάβημα διαμαρτυρίας του Κινέζου Πρέσβη προς το Υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στη COSCO είναι παντελώς αναληθείς. Από κινεζικής πλευράς ουδέν διάβημα διαμαρτυρίας έχει πραγματοποιηθεί».

«Παίζεται» το ταξίδι του Πρωθυπουργού

Λέξη προς λέξη θα δοθεί η «μάχη», για τα όσα θα προβλέπονται στις τροπολογίες που αναμένεται να φέρει ο υπουργός Ναυτιλίας στη Βουλή, η συνεδρίαση της οποίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Το θέμα έχει πάρει και διπλωματικές διαστάσεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαμηνυθεί ότι δεν υπάρχει λόγος να συμβεί το ταξίδι του πρωθυπουργού εάν απόψε δεν κλείσει το θέμα με την Cosco.

Εάν οι πληροφορίες ευσταθούν πρόκειται για το προοίμιο ενός πολύ μεγάλου «χτυπήματος» για την οικονομία της χώρας καθώς θα σημάνει το τέλος του ενδιαφέροντος των όποιων διεθνών επενδυτών αλλά και την αρχή προβλημάτων με το κουαρτέτο των δανειστών καθώς η εν λόγω αποκρατικοποίηση που πρέπει να κλείσει απόψε είναι στα βασικά προαπαιτούμενα της αξιολόγησης η οποία έκλεισε πρόσφατα με νέο πακέτο μέτρων .

Tέλος, κύκλοι προσκείμενοι στο ΤΑΙΠΕΔ εξέφραζαν προ ολίγου συγκρατημένη αισιοδοξία για αίσια έκβαση ενώ θέλοντας να ρίξουν τους τόνους σημείωναν πως πρόκειται για μία συνηθισμένη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter