Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ολοταχώς προς ψήφιση η σύμβαση της Cosco

vouli 55

Πράσινο φως για την εισαγωγή προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, έλαβε πριν από λίγο από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η σύμβαση παραχώρησης για το λιμάνι του Πειραιά.
Υπέρ ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε και καταψήφισαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Κατά τις εργασίες της επιτροπής υπήρξαν αντεγκλήσεις με τη ΝΔ καθώς η κ. Κεφαλογιάννη άσκησε κριτική για τους χειρισμούς που έγιναν μέχρι τώρα, αναφορικά με τις μετατάξεις του προσωπικού αλλά και την ανυπαρξία διαπραγμάτευσης με την εταιρία για την διασφάλιση θέσεων εργασίας ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καυτηρίασε την στάση της ηγεσίας του ΥΝΑ λέγοντας ότι από το Λιμάνι της Αγωνίας πέρασε στην αγωνία και λαχτάρα για την εξουσία.

Από την πλευρά του ΚΚΕ το οποίο όπως προαναφέρθηκε καταψήφισε, η κ. Μανωλάκου έκανε λόγο για κοροϊδία και υποκρισία κάνοντας λόγο για διαχρονικά εγκλήματα σε χειρισμούς απέναντι στους εργαζόμενους.

Σήμερα το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή έχει κληθεί τυπικά η Cosco για να εκφράσει τις απόψεις της.

Να σημειωθεί ότι με την έγκριση από την ευρύτερη πλειοψηφία η ψήφιση της συμφωνίας θεωρείται σίγουρη γεγονός που προσδίδει και μια ιδιαίτερη σημασία καθώς τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας αναμένεται να επισκεφτεί τη Κίνα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter