Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ: Καταθέτουν αγωγές επιχειρήσεις- στάση αναμονής στον Πειραιά

olth thessaloniki ergazomenoi

Την κατάσταση στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος καθώς «από μηχανής Θεός» δεν υπάρχει, ΤΑΙΠΕΔ και διοίκηση ΟΛΘ δεν προβαίνουν στις δέουσες ενέργειες για την επαναλειτουργία του λιμανιού οπότε και τα επόμενα 24ωρα θα καταθέσουν, όπως αναφέρει και το voria.gr, αγωγές κατά παντός υπεύθυνου. Η διοίκηση του ΟΛΘ κατέστη προχθές κοινωνός της οργής που διακατέχει τους επιχειρηματικούς κύκλους της Β. Ελλάδος που βλέπουν τις ζημίες από την παρατεινόμενη απεργιακή κινητοποίηση των λιμενεργατών να διευρύνονται χωρίς να είναι δυνατόν , μέχρι ώρας, να βρεθεί λύση. Χθες το απόγευμα οι δύο ανακοινώσεις από την ΟΦΕ και την ΟΜΥΛΕ «έριξαν την τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» της υπομονής που έχουν επιδείξει οι παραγωγικές τάξεις μέχρι τούδε.
Με τα συναρμόδια υπουργεία να μην έχουν καμία απολύτως νέα πρόταση , κάτι που γνωρίζουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών, οι κινητοποιήσεις θεωρείται δεδομένο ότι «θα τραβήξουν» όπως εκτιμούν κύκλοι των παραγωγικών τάξεων και των χρηστών γεγονός που ζημιώνει τις επιχειρήσεις πλέον και όχι τα έσοδα αυτού καθ αυτού του λιμανιού.
Από την άλλη πλευρά στον Πειραιά η υπομονή φαίνεται ότι δεν... έχει εξαντληθεί ακόμη αν και το «εορταστικό» τριήμερο θα αποβεί καθοριστικό καθώς χιλιάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιων θα υποστούν ταλαιπωρία από τις κινητοποιήσεις. Να σημειωθεί ότι υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της κρουαζιέρας αλλά και του τομέα διακίνησης οχημάτων μέσω του car terminal , που επίσης «γράφει» σημαντικές ζημιές ήδη έχουν εκφράσει τον έντονο προβληματισμό τους ενώ κύκλοι των χρηστών εξέφραζαν χθες προβληματισμό για την «αδράνεια» των διοικήσεων των δύο Οργανισμών αποδίδοντας αυτή στην ανυπαρξία «πολιτικής κάλυψης».
Τέλος σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα, αν δεν υπάρξουν ανατροπές στο «εορταστικό» τριήμερο την Τρίτη αναμένονται εκ νέου οι ανακοινώσεις ΟΦΕ και ΟΛΥΛΕ για συνέχιση των κινητοποιήσεων αλλά και τη μορφή τους καθώς για κάτι τέτοιο έχει προϊδεάσει η ΟΜΥΛΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter