Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κραυγή αγωνίας από τους πράκτορες για τις απεργίες στον ΟΛΘ

olth 7

Με αφορμή τις επί 14 ημέρες συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά ως προς τις αρνητικές συνέπειες των εν λόγω απεργιών, όπως : • Οι συνεχείς ακυρώσεις προσέγγισης πλοίων στον Λιμένα Θεσσαλονίκης και οι αναγκαστικές αναχωρήσεις πλοίων που ήδη είχαν αφιχθεί χωρίς να καταστεί δυνατόν να εκτελέσουν φορτοεκφορτωτικές εργασίες.

• Η διαρροή φορτίων προς άλλα Λιμάνια εντός και εκτός Ελλάδος.

• Η συνεχιζόμενη απαξίωση του Λιμένος Θεσσαλονίκης.

• Η οικονομική καταστροφή που υφίσταται τόσο το εισαγωγικό όσο και το εξαγωγικό εμπόριο.

• Η επαπειλούμενη απώλεια θέσεων εργασίας, από επιχειρήσεις των οποίων η βιωσιμότητα εξαρτάται άμεσα από την ομαλή λειτουργία του Λιμένος.

Οπως αναφέρει ο σύλλογος, «τα ανωτέρω έχουν ήδη επισημανθεί προς όλες τις κατευθύνσεις τόσο από το Σύλλογο Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, όσο και από τους υπόλοιπους φορείς της πόλης μας σε προηγούμενες επιστολές/παρεμβάσεις.

Από τις μέχρι τώρα εξελίξεις, όμως, φαίνεται ότι τίποτε από τα παραπάνω δε συγκινεί κανέναν, ούτε τους εργαζόμενους, αλλά ούτε και τη Διοίκηση της Ο.Λ.Θ. Α.Ε.

Οι μεν εργαζόμενοι, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με ουτοπικές διεκδικήσεις (μη ιδιωτικοποίηση του Λιμένα) αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις, που οι κινητοποιήσεις τους έχουν στις υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Η δε Διοίκηση, παραμένει αδρανής μέχρι και σήμερα (αναμένοντας άραγε τι;) παρά τις παραινέσεις όλων των φορέων της πόλης για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, ακόμα και ένδικων, για τον τερματισμό των κινητοποιήσεων, που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Λιμένος.

Είναι καιρός, που πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην τοπική κοινωνία και όχι μόνον, έστω και καθυστερημένα, διότι διαφορετικά τόσο η Διοίκηση της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. όσο και οι εργαζόμενοί της θα είναι στο μέλλον οι μόνοι υπόλογοι στη διαφαινόμενη καταστροφή του Λιμένος Θεσσαλονίκης.»

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter