Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κλιμακώνει η ΟΜΥΛΕ- Δρίτσας: «Καταβάλλεται προσπάθεια ρύθμισης και όχι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης»

omyle kinitopoiisi 9

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την παρούσα περίοδο ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας σε δήλωσή του στο ΑΠΕ με την οποία επισημαίνει ότι στιγμή καταβλήθηκε και συνεχίζει να καταβάλλεται από την κυβέρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η ρύθμιση και όχι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης . Ωστόσο από την πλευρά της η ΟΜΥΛΕ με αποψινή της ανακοίνωση κάνει λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της με ότι αυτό συνεπάγεται.
Νωρίτερα το δ.σ. του ΟΛΠ επαναβεβαίωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των έκτακτων και τακτικών γενικών συνελεύσεων του ΟΛΠ με τις οποίες και «κλείνουν» εκκρεμότητες ως προς την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ η επικύρωση της οποίας θα γίνει από την Βουλή το προσεχές διάστημα.
Στην δήλωσή του ο κ. Δρίστας αναφέρει τα ακόλουθα:
«Για μια ακόμα φορά, οφείλω να ενημερώσω ότι το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες και μέχρι αυτή τη στιγμή καταβλήθηκε και συνεχίζει να καταβάλλεται από την κυβέρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η ρύθμιση και όχι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης .
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η επιτυχία των προσπαθειών αυτών, δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβέρνησης είναι ευθύνη και όλων των εμπλεκομένων μερών. Η κυβέρνηση παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Ελπίζω ότι αυτό θα εκτιμηθεί και θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση από τους εργαζομένους. Είναι προς το συμφέρον όλων να εκτιμηθούν σωστά προτεινόμενες λύσεις που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το συνολικότερο τοπίο αλλά αντίθετα θα αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις που είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν τις επιθυμεί.»
Για κλιμάκωση κινητοποιήσεων κάνει λόγο η ΟΜΥΛΕ
Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ κατέστησε σαφή την πρόθεσή της για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων σε ΟΛΠ-ΟΛΘ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ-ΟΛΘ με τη μαζική συμμετοχή στις
απεργιακές κινητοποιήσεις όλες αυτές τις μέρες διατρανώνουν τη βούληση τους ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών και στη διάλυσητων εργασιακών σχέσεων.
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 8.6.16 στον
Πειραιά έστειλε μήνυμα κλιμάκωσης του ΑΓΩΝΑ, εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για την εργασιακή προοπτική των εργαζομένων. Διεκδικούμε σταθερή και ασφαλή εργασία θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα δεν έχουν πλέον καμία αξία. Αξία έχουν οι νομοθετικές δεσμεύσεις για την εργασιακή συνέχεια όπως άλλωστε
προβλέπεται και σε σχετική απόφαση του ΣτΕ.
Κλιμακώνουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με το αρχικόπρόγραμμα, με νέα 48ωρη Πέμπτη-Παρασκευή 9-10/6/16 καθώς και αποχή από την εργασία το Σάββατο και την Κυριακή 11-12/6/16. Την Παρασκευή 10/6/16 θα υπάρξει συγκέντρωση στη συνέχεια της Γεν. Συνέλευσης των μετόχων του ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Λ. Αθηνών 110 για την οποία θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση».
Αντιδράσεις
Στο μεταξύ, όπως νωρίτερα το “theseanation” ανέφερε κύκλοι των παραγωγικών τάξεων και των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων εξέφραζαν την απορία γιατί οι διοικήσεις των δύο λιμένων, το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το συναρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο δεν επιταχύνουν την παρέμβασή τους με στόχο να αποτραπεί η περεταίρω ζημία στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο αλλά και την εικόνα των λιμένων στο διεθνή χώρο. Με δεδομένο ότι η κινητικότητα στο Δημόσιο ισχύει, σημείωναν, είναι απορίας άξιο γιατί δεν ενεργοποιείται η λύση αυτή ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και με δεδομένο ότι και τα δύο λιμάνια την επαύριον της ιδιωτικοποίησης θα χρειαστούν στο σύνολό του το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter