Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναμένοντας ουσιαστική… παρέμβαση

omyle kinitopoiisi 9

Στραμμένο το βλέμμα στο ΤΑΙΠΕΔ, τις διοικήσεις ΟΛΠ-ΟΛΘ αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία, οι επικεφαλείς υπουργοί των οποίων εξέδωσαν πρόσφατα κοινή ανακοίνωση, διατηρούν παραγωγικές τάξεις αλλά και χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων ευελπιστώντας σε ουσιαστική παρέμβαση που θα οδηγήσει σε αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στα λιμάνια.
Αυτή την ώρα στον Πειραιά εξελίσσεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στους ΟΛΠ-ΟΛΘ ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία του ΟΛΠ.
Κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και των παραγωγικών τάξεων σχολιάζοντας την κατάσταση στα δύο λιμάνια τόνιζαν με νόημα ότι «δεν υπάρχουν αδιέξοδα» δεδομένου ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τις μετατάξεις αλλά και να δώσει οριστική λύση στο απεργιακό που εν τέλει ζημιώνει την εικόνα των δύο λιμανιών διεθνώς πέραν της ζημίας στα έσοδά τους. Όπως ήδη έχει αναφέρει το “theseanation” επιστολή διαμαρτυρίας έχει ήδη αποστείλει η CARNIVAL πλοία της οποίας προσεγγίζουν τον Πειραιά. Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις ανεξαρτήτως του επιπέδου των προβλημάτων που δημιουργούν στα terminal των ΟΛΠ και ΟΛΘ ήδη έχουν προκαλέσει ζημία στην πρόσφατη από κοινού προσπάθεια στελεχών του ΟΛΠ και της COSCO στη διεθνή έκθεση του Μαϊάμι να καταστεί ο Πειραιάς κόμβος για την παγκόσμια κρουαζιέρα αλλά και στο λιμάνι να εξελιχθεί το home porting. Πέραν αυτού οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι σε πρακτικό επίπεδο και τα δύο λιμάνια θα χρειαστούν το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό την επόμενη της ιδιωτικοποίησης τους γεγονός που άρει εν πολλοίς και τους φόβους για την ανεργία σημαντικού αριθμού εκ των απασχολούμενων. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι ζητούν δεσμεύσεις από τα εμπλεκόμενα υπουργεία ενώ ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε ότι πιθανότατα να υπάρξει κάποια απάντηση από τους εμπλεκόμενους φορείς ενόψει και της έγκρισης της σύμβασης παραχώρησης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Ο κ.Γεωργακόπουλος τόνισε ότι πέραν τη διαφωνίας για την ιδιωτικοποίηση των δύο λιμανιών, οι εργαζόμενοι θέτουν επι τάπητος το θέμα των εργασιακών σχέσεων και τη σταθερότητα στην εργασία. Πρόσθεσε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο βάσιμο και νομοθετημένο, προκειμένου να μη βρεθούν κάτω από την απειλή της ανεργίας οι δεκάδες εργαζόμενοι που έχουν προσφέρει και στους δύο οργανισμούς των λιμανιών.
Να σημειωθεί τέλος ότι οι ίδιοι κύκλοι «καυτηρίασαν» την μέχρι τώρα στα σή του ΤΑΙΠΕΔ και των συναρμόδιων υπουργείων υπενθυμίζοντας ότι το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο ζημιώνεται, ο τελικός καταναλωτής καλείται να πληρώσει τα επιπρόσθετα κόστη που μετακυλίονται σε αυτόν καθώς προϊόντα φορτοεκφορτώνονται σε λιμάνια της Βουλγαρίας, Ιταλίας, Τουρκίας ακόμη και της Αλβανίας τα οποία και αξιοποιούν την όλη κατάσταση εις βάρος των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter