Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με το «βλέμμα» στο Ναυτιλίας

olp 54fnn

Σε παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας ευελπιστούν έστω και την υστάτη φορείς των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και των παραγωγικών τάξεων των ΟΛΠ και ΟΛΘ προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες από τις κυλιόμενες απεργίες των εργαζόμενων στα λιμάνια που ξεκίνησαν σήμερα. Να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ναυτική Ένωση ήδη με έγγραφό της είχε προ ημερών ζητήσει την παρέμβαση Δρίτσα επισημαίνοντας τις ζημίες που θα υποστεί το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο αλλά και οι τομείς της κρουαζιέρας και της διακίνησης αυτοκινήτων.
Με δεδομένο ότι οι εγκαταστάσεις της PCT SA (COSCO) στον Πειραιά λειτουργούν κανονικά οι κινητοποιήσεις στρέφονται εκ των πραγμάτων κατά της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις , που εσχάτως επεκτάθηκαν, και εκ του γεγονότος αυτού οι φορείς ζητούν από τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα να παρέμβει.
Με την περίπτωση του αποκλεισμού της Ειδομένης «νωπή» από τις ζημίες άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ που υπέστησαν επιχειρήσεις αλλά και της» αμαύρωσης» της φήμης τους διεθνώς, βασική σκέψη κύκλων των παραγωγικών τάξεων αλλά και χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και η απαίτηση αποζημιώσεων καθώς εκτιμάται ότι αν οι κινητοποιήσεις συνεχίσουν οι ζημίες θα είναι μεγάλες και στα δύο λιμάνια. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι ήδη από χθες έχουν ξεκινήσει επαφές με νομικούς κύκλους προκειμένου να εξελιχθεί τα προσεχή 24ωρα «μαζική προσφυγή».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter