Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη Βουλή το θέμα της έλλειψης υποδομών στα λιμάνια

limani 953667 2

«Η έλλειψη υποδομών στα λιμάνια, ανακόπτει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας» υποστηρίζουν οι βουλευτές του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης, Γ. Αμυράς και Γρ. Ψαριανός με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Όπως λένε «εξαιτίας του ιδιαίτερου μορφολογικού της τοπίου, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει πολλαπλάσια κέρδη από την κατακόρυφη άνοδο της κρουαζιέρας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Παρ' όλα αυτά οι ελλιπείς υποδομές των λιμανιών, η απουσία ολοκληρωμένης Εθνικής Πολιτικής Λιμένων καθώς και η καθυστέρηση δημιουργίας μιας Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, που θα μπορούσε να δίνει άμεσα λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, υποσκάπτουν την ανάπτυξη του δυναμικού κλάδου της κρουαζιέρας στη χώρα μας.»

Υπενθυμίζουν ακόμη πως σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο Σπ. Δανέλλης, στις 04/05/2015 στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έλεγχου έμεινε αναπάντητη από τον αρμόδιο υπουργό και αφορούσε στην εφαρμογή του σχεδίου για την 'Εθνική Στρατηγική Λιμένων, στρατηγική που έχει ως σκοπό την ολοκλήρωση και την ανάπτυξη ενός σύγχρονου λιμενικού συστήματος, ενταγμένου σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών, για την αειφόρο ανάπτυξη, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την εδαφική συνοχή της χώρας.

Επιπλέον, στην ερώτηση με αρ. πρ. 3782 που κατέθεσε, ο ίδιος στις 8/3/2016 και αφορούσε τη συγκρότηση Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας ο αρμόδιος υπουργός, όπως σημειώνει ο βουλευτής, απάντησε πως η εν λόγω επιτροπή θα συγκροτηθεί άμεσα, αλλά δύο μήνες μετά η τύχη της αγνοείται.

Οι βουλευτές του Ποταμιού ζητούν να ενημερωθούν για το πότε θα συσταθεί και θα αρχίσει να λειτουργεί η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα παρουσιάζονται στα λιμάνια της χώρας κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο, εάν έχουν προγραμματιστεί και αν ναι ποια έργα που θα βελτιώσουν υποδομές σε λιμάνια που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για την κρουαζιέρα, εάν υλοποιείται ο σχεδιασμός της «Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων», έτσι όπως εκπονήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και εγκρίθηκε από την Ε.Ε. και εάν ο σχεδιασμός της «Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων» έχει επικαιροποιηθεί όπως ορίζει το άρθρο 38 του Ν4150/2013. Και αν όχι, πότε υπολογίζει ο αρμόδιος υπουργός ότι θα γίνει αυτό.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter