Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η "σφήνα" στο μεγάλο project του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου

thriasio em kedro

Μια πολύ ενδιαφέρουσα «σφήνα» στο project του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου ετοιμάζει ο όμιλος Τράπεζας Πειραιώς. Μέσω της θυγατρικής του ΕΤΒΑ, συστήνει κονσόρτσιουμ με τη Goldair και μεγάλο ευρωπαικό όμιλο, με στόχο να καταθέσει προσφορά για το εμπορευματικό κέντρο. Πρόκειται για το επόμενο πολύ μεγάλο project που θα απασχολήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα (και όχι μόνο) και όλα δείχνουν ότι η συμμαχία των Κινέζων με την Εθνική Τράπεζα στο λιμάνι αποκτά αντίπαλο. Η μάχη θα έχει ενδιαφέρον κι αυτό γιατί και οι δύο μονομάχοι δείχνουν να είναι αποφασισμένοι.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Cosco ζητά μικρή αναβολή του διαγωνισμού για το Θριάσιο, μέχρι να τελειώσει και τυπικά η ιστορία του ΟΛΠ, αλλά ο αρμόδιος υπουργός (Σπίρτζης) δεν φέρεται διατεθειμένος να τη δώσει. Κι όλα δείχνουν ότι οι διαδικασίες θα «τρέξουν» με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Γι' αυτό, όμως, και οι Κινέζοι δεν έχουν ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο Πεκίνο. Προφανώς, θα επιμείνουν μέχρι τέλους, για να «πάρουν» αυτό που θέλουν, ποντάροντας στο γεγονός ότι θέλει να κάνει το ταξίδι στην κινεζική πρωτεύουσα σχεδόν απεγνωσμένα.
Για την ιστορία, αυτό που έχει ανακοινωθεί, ημι-επίσημα, είναι ότι η επίσκεψη προγραμματίζεται για τον Ιούνιο. Ωστόσο, πέρνα τούτου ουδέν. Η Αθήνα εξακολουθεί να βρίσκεται εν αναμονή...

Πηγή: http://www.voria.gr/article/h-sfina-sto-megalo-project-tou-thriasiou-emporevmatikou-kentrou

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter