Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ: «Θερμή υποδοχή» υποψήφιων αγοραστών από εργαζομένους

thessaloniki limani 7756

Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), καθώς όταν έφθασε η αντιπροσωπεία υποψήφιων αγοραστών, της φιλιππινέζικης International Container Terminal Services (ICTS), οι εργαζόμενοι έθεσαν υπό «πολιορκία» τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

«Προχωρήσαμε άμεσα σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να δείξουμε στους υποψήφιους αγοραστές ότι είμαστε εδώ και αντιτιθέμεθα σφοδρά στην πώληση του 51% +16% της ΟΛΘ ΑΕ», δήλωσε στο ΑΜΠΕ η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Φανή Γουργούρη.

Υπογραμμίζεται ότι ο διαγωνισμός πώλησης της ΟΛΘ προχωρά κανονικά και ο «χορός» των επισκέψεων των υποψήφιων επενδυτών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης άνοιξε σήμερα, ενώ αύριο 10 Μαΐου αναμένεται να ακολουθήσει σε ξενοδοχείο της πόλης, παρουσίαση της εταιρείας και των προοπτικών της, βάσει και των όσων προβλέπονται στο master plan του λιμένα.

Η ICTS αποτελεί παγκόσμια δύναμη στη διαχείριση container terminalς, και έχει παρουσία σε 28 λιμάνια ανά τον κόσμο. Τονίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο Μάιος αποτελεί τον μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου τουλάχιστον πέντε από τους οκτώ υποψηφίους που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα επισκεφθούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αποφασίσουν εάν τελικά θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 51% της ΟΛΘ ΑΕ και, του υπόλοιπου 16% σε πενταετία και υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσουν τις επενδύσεις πρώτης προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, εντός του Ιουλίου.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter