Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη Θεσσαλονίκη οι Φιλιππινέζοι της ICTS για τον ΟΛΘ

olth limani 053

Προχωράει ο διαγωνισμός πώλησης της ΟΛΘ Α.Ε. και σήμερα, Δευτέρα, 9 Μαΐου, ο "χορός" των επισκέψεων των υποψηφίων επενδυτών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ανοίγει με τους Φιλιππινέζους της International Container Terminal Services, Inc. Τις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ επισκέπτονται στελέχη της ICTS, συνοδευόμενα από στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και μέλη της διοίκησης και διευθυντικά στελέχη της ΟΛΘ Α.Ε. Αύριο, Τρίτη, θα ακολουθήσει σε ξενοδοχείο της πόλης, παρουσίαση της εταιρείας και των προοπτικών της, βάσει και των όσων προβλέπονται στο master plan του λιμένα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές από τις Φιλιππίνες ήρθαν αντιμέτωποι με τους εργαζόμενους, οι οποίοι έθεσαν υπό «πολιορκία» τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στην πώληση του 51% +16% της ΟΛΘ ΑΕ.

Η επίσκεψη της ICTS είναι η πρώτη από τις επισκέψεις των υποψηφίων αγοραστών που έχουν επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, θα ακολουθήσει επίσκεψη της P&O Steam Navigation Company που ανήκει στη DP World του Ντουμπάι, του γερμανικού fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH, της ΑPM Terminals B.V που ανήκει στο γκρουπ της Maersk, αλλά και της RZD, δηλαδή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων που μετέχουν στο διαγωνισμό μαζί με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η ICTS από τις Φιλιππίνες αποτελεί παγκόσμια δύναμη στη διαχείριση container terminalς, βρίσκεται σε 28 λιμάνια ανά τον κόσμο, με πολύ ισχυρή παρουσία στην Ασία, κατόπιν σε Αφρική και Αμερική, νότια και βόρεια, ενώ στην Ευρώπη έχει τη συγκριτικά μικρότερη παρουσία, σε τρεις χώρες, ήτοι σε Πολωνία, Κροατία και Γεωργία.

Ο Μάιος θα είναι ο μήνας που οι τουλάχιστον πέντε από τους οκτώ υποψηφίους που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα επισκεφθούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συγκέντρωσης των πληροφοριών που χρειάζονται για να αποφασίσουν εάν τελικώς θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 51% της ΟΛΘ Α.Ε. και, του υπόλοιπου 16% σε πενταετία και εφ' όσον υλοποιήσουν τις επενδύσεις πρώτης προτεραιότητας.

Όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, εντός του Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ μένει να κλείσουν τα θέματα που αφορούν στη σύμβαση παραχώρησης και στη Αρχή Λιμένος. Σημειώνεται, ότι έχει υποβληθεί πρόταση συμπερίληψης στη σύμβαση παραχώρησης και πρόνοιας για την διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης των εργαζομένων στην ΟΛΘ Α.Ε.

Πηγή: www.voria.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter