Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην τελική ευθεία για ΟΛΠ -Από Ιούλιο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

olp 54fnn

Τον Ιούλιο τελικά θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης της ΟΛΘ Α.Ε., αντί για τον Απρίλιο όπως προβλεπόταν, καθώς ακόμη συνεχίζονται οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση της νέας σύμβασης παραχώρησης, ενώ στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ.
Η συμφωνία για την πώληση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μπορεί να έχει επισημοποιηθεί, ωστόσο για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να εγκριθεί η σύμβαση παραχώρησης από τη γενική συνέλευση της εταιρίας, να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία και κλείσει το θέμα της εποπτικής αρχής από το υπουργείο Ναυτιλίας. Η γενική συνέλευση της εισηγμένης δεν έχει συγκληθεί, καθώς συνδικαλιστές ματαίωσαν προ δεκαημέρου τη σχετική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία μάλλον θα επαναληφθεί μετά το Πάσχα.
Σε ότι αφορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δόθηκε η τελική έγκριση στο master plan από το δ.σ. της εταιρείας ώστε μετά να υποβληθεί στα υπουργεία.
Πάντως, οι δεσμευτικές προσφορές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πιθανότατα τον Ιούλιο ενώ από τους οκτώ ενδιαφερόμενους υποψήφιους έχουν μείνει πέντε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μειωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ολοι όμως αναμένεται να επανεκτιμήσουν τη στάση τους και σίγουρα το τίμημα που μπορεί να προσφέρουν, εφόσον προχωρήσουν οι 74 προσλήψεις εργαζόμενων εντός του έτους που έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter