Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Δημόσια Αρχή Λιμένων

OLP 853

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε από τις 10 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας το σχέδιο νόμου «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εποπτείας και Ελέγχου του Ελληνικού Λιμενικού Συστήματος και άλλες διατάξεις».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 6/5/2016 και ώρα 14:00.

Στο Νομοσχέδιο ( http://www.opengov.gr/ythynal/?p=471 ) περιλαμβάνονται διατάξεις για την Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων αλλά και για την Ίδρυση Δημόσιας Αρχής Λιμένων. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο: «Ιδρύεται Δημόσια Αρχή Λιμένων (ΔΑΛ), ως αποκεντρωμένη, αυτοτελής και ανεξάρτητη υπηρεσιακή μονάδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Η ΔΑΛ έχει δικό της πρωτόκολλο, αρχείο και σφραγίδα στην οποία αναγράφεται η επωνυμία "Δημόσια Αρχή Λιμένα - Αποκεντρωμένη Υπηρεσία Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Ports Public Authority", υπόκειται δε στην εποπτεία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μόνο ως προς τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων και παραλείψεών της.» Η σύσταση της συγκεκριμένης Αρχής θεωρείται απαραίτητη στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και στη συνέχεια του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις και για το προσωπικό που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.
Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter