Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανοιχτή πρόσκληση Δραγασάκη στην Κίνα για επενδύσεις

dragasakis 636

Ανοιχτή πρόσκληση στην Κίνα, απηύθυνε από του βήματος της εκδήλωσης για την υπογραφή της σύμβασης Cosco-ΟΛΠ o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος ουσιαστικά απαρίθμησε τους τομείς και τα πεδία εκείνα όπου θα μπορούσαν να αναπτυχτούν ελληνοκινεζικές διμερείς οικονομικές πολιτιστικές ακόμα και πολιτικές σχέσεις δεδομένου όπως είπε σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στις πολυδιάστατες σχέσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έχει υποβάλλει αίτηση σε ασιατικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για στήριξη επενδύσεων που προέρχονται από την Κίνα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη θαλάσσια σύνδεση Κίνας-Ελλάδας, η οποία όπως είπε πρέπει να γίνει διπλής κατεύθυνσης, καθώς μέσα από αυτή θα μπορούσαν να προωθηθούν οι ελληνικές εξαγωγές και αγροτικών προϊόντων και γενικότερα όλων των εξαγώγιμων της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για ανάπτυξη των σιδηροδρομικών υποδομών αποκαλύπτοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει στον άξονα Πειραιά – Θεσσαλονίκης- Ειδομένης, δηλαδή στον άξονα που θα διέρχονται οι εμπορικοί σιδηροδρομικοί συρμοί, κέντρο διαμετακόμισης και μεταποίησης ενώ επίσης αποκάλυψε τη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτυχτεί και η σιδηροδρομική Εγνατία.

Νωρίτερα ο Κινέζος πρέσβης είχε αναφερθεί στη σημασία του σιδηροδρομικού δικτύου που εκσυγχρονίζεται στη βαλκανική, μέσω σημαντικών κινεζικών επενδύσεων γεγονός που προσλαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας καθώς βρισκόμαστε σε φάση για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και των εταιρειών του.

Επίσης ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο κ. Δραγασάκης και σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό και τις εξαγωγές ενώ τόνισε ότι υπάρχει σύμπτωση στρατηγικών συμφερόντων τόσο στο θέμα του θαλασσίου διαδρόμου του πολιτισμού αλλά και γενικότερα στις πολιτικές σχέσεις όπου όπως προαναφέρθηκε τις χαρακτήρισε ανέφελες.

Ακόμα σημείωσε ότι η καθυστέρηση της υπογραφής της συμφωνίας οφείλεται στην επανεξέταση παραμέτρων της οι οποίες είχαν στόχο να δημιουργήσουν ένα σταθερό υπόβαθρο το οποίο οδήγησε στη σημερινή υπογραφή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter