Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνι Πειραιά: Ώρα μηδέν

knife

Οι θλιβερές εικόνες με Αφγανούς παράνομους μετανάστες να περιφέρουν από χέρι σε χέρι ένα βρέφος, δήθεν για το σώσουν από τους Λιμενικούς οι οποίοι εδώ και τόσο καιρό δεν έχουν ακουμπήσει ούτε μια τρίχα από τους 5.000 και πλέον που έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στο λιμάνι του Πειραιά, έρχονται να συμπληρώσουν τις εξίσου θλιβερές και συνάμα άθλιες εικόνες που είδαμε την περασμένη εβδομάδα με κάποιους να αλληλοκυνηγιούνται εντός του λιμένα για να σφάξουν ο ένας τον άλλον... Το Λιμενικό Σώμα εμφανίζεται ανήμπορο να κάνει οτιδήποτε για να προστατεύσει το Λιμάνι του Πειραιά, το οποίο είναι ξεκάθαρο πια, πως το ελέγχουν πλέον Σύριοι, Αφγανοί, Ιρακινοί, Μαροκινοί κ.ο.κ.
Άλλωστε το πόσο ανήμπορο είναι φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται όλοι οι παραπάνω.

Παραδείγματος χάριν, το Λιμενικό Σώμα, γνωρίζει να μας πει πως βρέθηκαν μαχαίρια στα χέρια προσφύγων και παράνομων μεταναστών;

Γνωρίζει αν υπάρχει και τι είδους άλλος οπλισμός εντός του λιμένα;

Ποιός μας εγγυάται πως με την ίδια ευκολία που μπήκαν τα μαχαίρια στο λιμάνι δεν θα μπει και οτιδήποτε άλλο, απόδειξη πως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Διότι, αν υπήρχε έλεγχος δεν θα κυκλοφορούσαν τα χασαπομάχαιρα μέσα στο λιμάνι σαν πασατέμπος...

Δεν έκανε τίποτε το Λιμενικό Σώμα, όταν πρόσφυγες και παράνομοι λαθραίοι αποφάσισαν να βγουν έξω από το λιμάνι όπως συνέβη με δύο ομάδες, μια εκ των οποίων έκλεισε τον δρόμο πέριξ του λιμανιού και μια άλλη που επιχείρησε να φτάσει ως την Βουλή για να στήσει εκεί τα αντίσκηνα της.

Επιπλέον, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αγνοεί παντελώς, ποιές ΜΚΟ βρίσκονται εντός του λιμένα και ποιός ο ρόλος τους;
Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε πως ξέρει, δεν έχει κάνει τίποτε για να σταματήσει την δράση τους.

Επίσης, δεν έκανε τίποτε όταν πρόσφυγες και διάφοροι άλλοι παράνομοι φιλοξενούμενοι μας, αποφάσισαν πως μπορούν να βουτάνε στο νερό στους ντόκους που δένουν καθημερινά πλοία για να κάνουν μπάνιο ή την μπουγάδα τους...

Σε λιγότερο από 20 μέρες το λιμάνι του Πειραιά θα εισέλθει σε αυξημένους ρυθμούς αφενός εξαιτίας των εορτών του Πάσχα και αφετέρου εξαιτίας της έναρξης της σεζόν της κρουαζιέρας.

Τι θα κάνει λοιπόν για την εφαρμογή του Κώδικα Ασφαλείας Λιμένων και Πλοίων (ISPS Code); Γνωρίζει;

Και όχι μόνο αυτό.

Όλοι ξέρουν πως μια πόλη όπως ο Πειραιάς στο μεγαλύτερο ποσοστό του ζει απο την καλοκαιρινή περίοδο του λιμανιού.

Εκτός από τον Πειραιά όμως, το καλοκαίρι είναι μια περίοδο που προσφέρει σημαντικές οικονομικές ανάσες σε ένα μεγάλο αριθμό νησιών μας, όπως η Χίος όπου ήδη εδώ και μέρες σημειώνονται και εκεί έκτροπα με τα ΜΑΤ, αντί να φρουρούν τους λαθραίους και τους πρόσφυγες, να δέρνουν τους Χιώτες (!)

Υποτίθεται πως η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμες δομές για να προσφέρει στους πρόσφυγες μια όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και ανθρώπινη διαβίωση από αυτήν που έχουν σήμερα στο λιμάνι, αλλά και αλλού.

Οι πρόσφυγές όμως αρνούνται να πάνε στις δομές αυτές και επιμένουν να παραμένουν στο λιμάνι ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, μια απόφαση η οποία είναι γνωστό ακόμη και σε εκείνους που δεν ξέρουν τι είναι η Coca – Cola (δηλαδή και στον τελευταίο πρωτόγονο ιθαγενή στα βάθη του Αμαζονίου), ότι δεν εξαρτάται από εμάς.

Τι θα γίνει τελικά;

Ή είμαστε ένα – σχετικά – οργανωμένο κράτος με ότι αυτό συνεπάγεται για το πως πρέπει αφενός να χειρισθούμε (ως κράτος) όλο αυτόν τον κόσμο και αφετέρου για το πως και ο κόσμος αυτός οφείλει να συμπεριφέρεται ή ας το κλείσουμε το «μαγαζί» να τελειώνουμε και ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει και ότι τον φωτίσει ο Πανάγαθος ή ο Μωάμεθ.

Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο. Πρέπει να δοθεί λύση και σε κάθε περίπτωση το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να εκκενωθεί άμεσα με ή χωρίς την συγκατάθεση τους, μιας και από την πλευρά τους δεν δείχνουν καμιά διάθεση για συνεργασία.

Καλώς ή κακώς βρέθηκαν στην Ελλάδα και οφείλουν να αποδεχθούν χωρίς άλλη συζήτηση ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει αποφασίσει για αυτούς.

Διαθέτουν βεβαίως πάντα το δικαίωμα να μην αποδεχθούν τις μέριμνες που έχει προβλέψει η Πολιτεία με βάσει τις συνθήκες και τις δυνατότητες της και να επιστρέψουν πίσω από εκεί που ήρθαν.

Το λιμάνι όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε καθεστώς ομηρείας με το Λιμενικό Σώμα να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα εκ του μακρόθεν σαν να πρόκειται για κάποιο άλλο λιμάνι, σε κάποια άλλη χώρα, μακριά από εμάς...

Οι δε - κάθε λογής - ρέκτες του Ντου στο Νομισματοκοπείο, που έλαχε είτε να μας κυβερνούν αν και διαφωνούν σε βασικά ζητήματα με την κυβέρνηση στην οποία μετέχουν (Σ.σ. : Αυτό και αν είναι σουρεαλισμός !), είτε να νομίζουν πως αποτελούν τους προνομιακούς φορείς της μιας και μόνης αλήθειας, καλά θα κάνουν να εγκαταλείψουν τις βεβαιότητες τους και τις ιδεοληψίες τους και να αντικρύσουν την πραγματικότητα, πριν να είναι αργά...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter