Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Καθιστική διαμαρτυρία στο λιμάνι του Πειραιά

prosfiges peiraias skines

Καθιστική διαμαρτυρία με αποκλεισμό του κεντρικού δρόμου δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε3 πραγματοποιούν πρόσφυγες-μετανάστες διαδηλώνοντας έτσι για το κλείσιμο των συνόρων τα οποία και ζητούν να ανοίξουν. Η κυκλοφορία διακόπηκε.

Στο μεταξύ παρά τις προσπάθειες ο αριθμός των «παγιδευμένων» προσφύγων μεταναστών παραμένει ο ίδιος στο λιμάνι του Πειραιά ενώ νωρίτερα σήμερα επιβεβαιώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας ο οποίος χθες είχε μεταξύ άλλων προβεί στην εκτίμηση ότι τα φυλλάδια μοιράστηκαν από πολιτική κίνηση η οποία σήμερα με ανακοίνωσή της εμφανίστηκε αναλαμβάνοντας την «ευθύνη» για το περιστατικό.

Να σημειωθεί τέλος ότι της διαμαρτυρίας προηγήθηκαν στιγμές έντασης μεταξύ Λιμενικών και προσφύγων μεταναστών ενώ ένας εξ αυτών απείλησε να πετάξει σε Λιμενικό βρέφος που κρατούσε.

Η ανακοίνωση του ΥΝΑ

Μεσημβρινές ώρες, σήμερα, μπροστά από την πύλη Ε3 του κεντρικού λιμένα Πειραιά, σημειώθηκε ολιγόλεπτο επεισόδιο μεταξύ προσφύγων, οι οποίοι με καθιστική διαμαρτυρία εμπόδισαν προσωρινά τη διέλευση Ι.Χ.Ε. οχημάτων.

Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ντούνης Αθανάσιος καθώς και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Λεοντάρας Κωνσταντίνος.

Με την άμεση και ψύχραιμη επέμβαση των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν Υπηρεσία στην περιοχή, το επεισόδιο έληξε γρήγορα, χωρίς ουδείς εκ των προσφύγων να πάθει το παραμικρό.

Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Θα διαταχθεί έρευνα.

Τέλος, σημειώνεται ότι Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στο λιμάνι προκειμένου διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter