Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με τον Μπουτάρη θα συναντηθεί για τον ΟΛΘ ο Νίκος Παππάς

pappasnik1

Με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, θα συναντηθεί μεθαύριο στην Αθήνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να ζητήσει την εξαίρεση της 1ης προβλήτας του λιμανιού από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ. Το θέμα της 1ης προβλήτας συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με τον κ. Μπουτάρη να ζητά από τους συμβούλους να λάβουν ομόφωνη απόφαση για εξαίρεση του χώρου.

"Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να μπει μια βούλα, ότι η 1η προβλήτα παραμένει στο δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι το ζητούμενο και ζητάω να πάρουμε απόφαση ότι διεκδικούμε το χώρο, εφόσον δεν δημιουργεί πρόβλημα στη συμφωνία παραχώρησης του λιμανιού", ανέφερε ο κ.Μπουτάρης.

Παράλληλα, τόνισε πως επικοινώνησε με όλους τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους ζήτησε να στηρίξουν το αίτημα του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "στην προβλήτα μαζεύεται όλη η πόλη".

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, απ' την πλευρά του ζήτησε ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου από τους διευθύνοντες συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΛΘ για το θέμα, ενώ κατηγόρησε το δήμαρχο, πως στο συγκεκριμένο θέμα αφέθηκε σε διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

"Με ελαφριά καρδιά χειριστήκατε το ζήτημα, δεν θέλω να πιστεύω ότι θα έχετε επαφές, όπως κάνατε με το σταθμό της Βενιζέλου. Νιώθω ότι θα είναι καλό για όλους μας, να έρθει ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και της ΟΛΘ ΑΕ να μας ενημερώσουν ακριβώς ποιο είναι το master plan", είπε στην τοποθέτησή του ο κ.Καλαφάτης.

Στην επανατοποθέτησή του, ο κ. Μπουτάρης απάντησε στον Σταύρο Καλαφάτη κατηγορώντας τον για "φαρισαϊσμό", αλλά και για το γεγονός πως ενώ η συζήτηση αφορούσε την προβλήτα του λιμανιού, έθεσε και θέμα μετρό.

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις, η Ρία Καλφακάκου επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης", ανέφερε πως "είμαι υπέρ να πάει η 1η προβλήτα σε μια δημόσια λιμενική αρχή που θα ωφελήσει και το δήμο", ενώ ο Γιάννης Δελής από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", είπε πως τα λιμάνια αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Από τις "Γειτονιές σε Δράση", η Ελεάννα Ιωαννίδου είπε "ναι στη διεκδίκηση της 1ης προβλήτας", ενώ ο Γιώργος Ρακκάς από την παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη", υποστήριξε πως "ο Δήμος θέλει να αναπτύξει την 1η προβλήτα σε λανθασμένη κατεύθυνση".

Η πρόταση του κ. Μπουτάρη να εξαιρεθεί η 1η προβλήτα του λιμανιού από τη διαδικασία του διαγωνισμού και να παραχωρηθεί στο δήμο, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

 

Πηγή: www.parapolitika.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter