Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε κινητοποιήσεις η Ο.Μ.Υ.Λ.Ε.

peiraias apergia omyle limenergates

Με 24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά την ημέρα υπογραφής παρουσία του πρωθυπουργού της συμφωνίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ-ΟΛΠ-COSCO «απαντά» στην κυβερνητική πολιτική για ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ η ΟΜΥΛΕ. Σε σχετική ανακοίνωσή της με την οποία αναγγέλει την 24ωρη κινητοποίηση της Παρασκευής 8 τρέχοντος, υπενθυμίζει το διεκδικητικό της πλαίσιο που είναι:

«1. Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση – πώληση των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και των Λιμανιών εθνικής σημασίας.
2. Να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους.
3. Να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 και Ν. 2932/01, τους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και τις ΣΣΕ και να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι που φαλκιδεύουν τον θεσμό των ΣΣΕ.
4. Να στελεχωθούν τα Λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
5. Να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.
6. Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών».

Στη Θεσσαλονίκη

Με Ομόφωνοι Απόφαση όλων των Σωματείων και Συλλόγων Εργαζομένων στον ΟΛΘ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με:

1. Αποχή από υπερωριακή εργασία έως και την Πέμπτη 7/4
2. 24ωρη Απεργία την Παρασκευή 8/4. (ΟΜΥΛΕ Πανλιμενική - Πανελλαδική) Συγκέντρωση των εργαζόμενων στον Επιβατικό Σταθμό στις 10.00 το πρωί και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
3. Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις Αποχή από εργασία Σαββάτου Κυριακής 9 & 10/4/2016

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter