Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενισχύονται δραστικά τα μέτρα στο λιμάνι της Πάτρας

kanis thumb large

Την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην πιθανή δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων σε περιοχή κοντά στο νέο λιμάνι, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στη λιμενική ζώνη. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το νέο λιμάνι, «είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της περιφέρειας για τον αποκλεισμό κάθε σκέψης χωροθέτησης κέντρων φιλοξενίας προσφύγων σε χώρους κοντά στο λιμάνι, όπως και σε σημεία απ' όπου οι πρόσφυγες εύκολα θα μπορούσαν να προσεγγίσουν σ' αυτό».

Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «σε καμία περίπτωση η περιοχή κοντά στο νέο λιμάνι της Πάτρας δεν θα γίνει μια νέα Ειδομένη» και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν οι ταραγμένες καταστάσεις που έζησε η πόλη της Πάτρας τα προηγούμενα χρόνια».

Ετσι, λοιπόν, η ανησυχία για μία εκ νέου «πολιορκία» του λιμανιού της Πάτρας από μετανάστες που θα προσπαθούν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία, κινητοποιεί τοπικούς φορείς και Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδράμει στη δραστική ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι, ώστε όπως τονίζεται, «να σταλεί ευκρινές σήμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι λιμενικοί χώροι είναι απροσπέλαστοι σε κάθε απόπειρα παράνομης εισόδου».

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του Γρηγόρη Αλεξόπουλου με τον κεντρικό λιμενάρχη Πατρών, Τρύφωνα Κοροντζή, και τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ Νίκο Κοντοέ τονίσθηκε ότι με την πρόσφατη προμήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μέσων που χρηματοδοτήθηκαν από την περιφέρεια, όπως το αυτοκινούμενο σκάνερ για τον έλεγχο οχημάτων, εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ήδη λάβει το Λιμενικό και η Αστυνομία.

«Φαίνεται πια καθαρά ότι το λιμάνι της Πάτρας δεν μπορεί να θεωρηθεί προσπελάσιμο από οποιονδήποτε σκεφτεί ή παρακινηθεί να μπει παράνομα στους χώρους του», ανέφερε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προσθέτοντας ότι «η περιφέρεια είναι διαθέσιμη να συνδράμει στην ακόμα μεγαλύτερη ένταση των μέτρων, με εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ και το λιμεναρχείο θα συνεχίσει να συνεισφέρει όπου της ζητηθεί και για άλλα προληπτικά μέτρα, ανάλογα και με τη δυναμική των εξελίξεων, για την περαιτέρω ασφάλεια του λιμανιού και την αποτροπή κάθε σκέψης παράνομης διέλευσης μέσω αυτού».

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, «ο ΟΛΠΑ και το κεντρικό λιμεναρχείο θα εξετάσουν τα σενάρια που μπορεί να υπάρξουν και θα προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις που είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν από την περιφέρεια το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter