Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειραιάς: Επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών προσεχώς

ietion 0

«Σκηνές με θέα στο λιμάνι»; Θα μπορούσε να έχει την αστεία διάστασή του το όλο θέμα αν δεν είχε εκτός των άλλων δραματικών που συνδέονται με το προσφυγικό πρόβλημα και την επικινδυνότητά του. Καθώς οι αριθμός των προσφύγων-μεταναστών παραμένει αμείωτος , υπολογίζονται σε 5.724 ,στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο και επισκέφθηκε η Βανέσα Ρεντγκρέιβ σήμερα κάποιοι εξ αυτών θεώρησαν ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν και να στήσουν σκηνές σε άλλο σημείο του λιμανιού από εκεί που βρίσκονται περισσότερες από 1500 σκηνές ,γεγονός που εγκυμονεί πλειάδα κινδύνων.

Ωστόσο χθες βράδυ στο υπουργείο Ναυτιλίας εξελίχθηκε σύσκεψη στην οποία και αναζητήθηκε μέθοδος απομάκρυνσης των προσφύγων μεταναστών από το λιμάνι και μετεγκατάστασης τους αρχικά στον Ελαιώνα αλλά και σε κέντρο φιλοξενίας που δημιουργείται στο Σκαραμαγκά και με δεδομένο ότι οι άλλες επιχειρήσεις που έγιναν απέτυχαν καθώς οι πρόσφυγες-μετανάστες αρνήθηκαν να μετακινηθούν.

Σήμερα το πρωί επρόκειτο να διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια αλλά και να γίνουν προσπάθειες ενημέρωσης από εντεταλμένα στελέχη του αρμόδιου υπουργείου που γνωρίζουν την αραβική προκειμένου να ενημερώσουν για το γεγονός ότι τα σύνορα έχουν κλείσει.

Προβληματίζει ο ISPS

Κατά πληροφορίες το επόμενο 48ωρο θα εξελιχθεί επιχείρηση να πεισθούν οι πρόσφυγες μετανάστες να μετακινηθούν στα κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στο Ελαιώνα και Σκαραμαγκά καθώς αφ ενός το λιμάνι δεν προσφέρεται για μόνιμος τόπος παραμονής-φιλοξενίας τους αλλά και γιατί οι εορτές του Πάσχα είναι προ των πυλών πλέον και η εν λόγω ζώνη τις περιόδους αυτές δέχεται σημαντική κίνηση.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας αλλά και κύκλοι των χρηστών σημείωναν με νόημα ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν οι 1500 σκηνές και τα 5.724 επίσημα καταγεγραμμένα άτομα καθώς πέραν των άλλων θεμάτων ασφαλείας «καθίσταται τρωτός» ο κώδικας ISPS γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους να χαρακτηριστεί το λιμάνι ως «μη συμμορφωμένο» με απρόβλεπτες συνέπειες για την κρουαζιέρα και γενικότερα για την επιβατηγό ναυτιλία.

Και αναμνηστικές φωτό

Στο μεταξύ από τα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν απέναντι από την ακτή Ηετίων επιβάτες τους σπεύδουν να αποθανατίσουν την εικόνα για την οποία νωρίτερα η δημοφιλής ηθοποιός που επισκέφθηκε τον «καταυλισμό του ΟΛΠ» τόνισε ότι δεν τιμά την Ευρώπη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter