Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ: Το ΤΑΙΠΕΔ δεν δίνει την 1η προβλήτα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

limani thessalonikis 7637

Οι πρώτες αντιδράσεις άρχισαν να ακούγονται από το Δήμο Θεσσαλονίκης μόλις έγινε γνωστό ότι στη νέα σύμβαση παραχώρησης που εκπονήθηκε με ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ, η 1η προβλήτα του Λιμένα δεν εξαιρείται από την παραχώρηση, όπως επίμονα ζητάει την τελευταία, τουλάχιστον, διετία ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Σε δήλωσή του στη Voria.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζει ότι «δεν θα αφήσουμε έτσι», προσθέτοντας ότι ο υπ. Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, ήταν υπέρ του να περάσει η συγκεκριμένη προβλήτα στη πόλη.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επιμένει ότι η 1η προβλήτα πρέπει να αποδοθεί στην πόλη. Μάλιστα, στο πλαίσιο του «κοινωνικού μερίσματος» που αναγνωρίζεται ότι πρέπει να υπάρξει για την πόλη εν όψει πώλησης της ΟΛΘ ΑΕ, είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι η συγκεκριμένη προβλήτα θα εξαιρείτο από τη νέα σύμβαση μεταξύ δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της νέας σύμβασης θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και μάλιστα έχει ζητηθεί από τον ΟΛΘ να σχηματίσει μία Επιτροπή Διαπραγμάτευσης η οποία θα πρέπει στις επόμενες λίγες ημέρες να κάνει τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της επί του Σχεδίου.

Εάν δεν υπάρξει εξαίρεση της 1ης προβλήτας ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αρκεστεί σε μέρος του χρηματικού ανταλλάγματος που προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή 3,5% επί των εσόδων, ποσοστό μεγαλύτερο από το 2% που παίρνει με την μέχρι σήμερα ισχύουσα σύμβαση το ελληνικό δημόσιο. Από αυτό το 3,5% θα καλυφθεί και το κόστος λειτουργίας της Αρχής Λιμένος.

Πηγή: www.voria.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter