Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πάτρα: Αυξήθηκε ο αριθμός των μεταναστών στο νέο λιμάνι

newego LARGE t 1101 54469801 type13031

Αύξηση του αριθμού των μεταναστών έξω από το νέο λιμάνι της Πάτρας παρατηρούν τις τελευταίες ημέρες αξιωματικοί του Λιμενικού και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας, γύρω από την λιμενική ζώνη. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο συνελήφθησαν εννέα μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν προς Ιταλία κρυμμένοι σε κάποιο όχημα, τον Φεβρουάριο ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε και έφθασε τις 27. Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ λιμενικές πηγές, μπορεί ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται έξω από το νέο λιμάνι να είναι σχετικά μικρός συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, όμως είναι αυξημένος σε σχέση με το τελευταίο πεντάμηνο του 2015.

Ως εκ τούτου, το κεντρικό λιμεναρχείο πήρε και πάλι αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με συνεχείς περιπολίες μέσα στα όρια της λιμενικής ζώνης. Παράλληλα, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη προβληματίζει τους λιμενικούς, σχετικά με το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες να επιλέξουν άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα την Πάτρα, στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους μετανάστες διαμένουν άδειο εργοστάσιο ξυλείας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νέο λιμάνι και προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Στο μεταξύ συνεχίζουν την δράση τους τα κυκλώματα που προμηθεύουν μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι βέβαια υψηλής αμοιβής. Ειδικότερα, τους δύο πρώτους μήνες του 2016 συνελήφθησαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας 46 μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, καθώς και 12 άτομα που κατηγορήθηκαν ως διακινητές.

Όσον αφορά στους μετανάστες που είχαν στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα, οι περισσότεροι ήσαν από την Συρία.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter