Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ι. Χατζηαντωνίου: Σε εξέλιξη δομικές αλλαγές στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων

dne

Αναφορές στις δομικές αλλαγές τόσο στο επιχειρηματικό όσο κα στο επιχειρησιακό περιβάλλον του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων αναφέρθηκε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης (ΔΝΕ), Ι. Χατζηαντωνίου, στην ομιλία του στο πλαίσιο της ετήσιας τελετής της ένωσης για τον εορτασμό της έλευσης του νέου έτους.

Ο κ. Χατζηαντωνίου αναφέρθηκε επίσης στις καταιγιστικές όπως χαρακτήρισε εξελίξεις στο τομέα των λιμενικών υπηρεσιών, επικεντρώνοντας τα τεκταινόμενα στο λιμάνι του Πειραιά μετά και την επικύρωση του διαγωνισμού του ΟΛΠ στην Cosco.

Στο σημείο αυτό , ο Πρόεδρος της Ένωσης υπενθύμισε ότι επί μακρόν η Ένωση είχε ζητήσει να υπάρχει διαχείριση του λιμένος από ιδιώτη επενδυτή παγκόσμιας εμβέλειας πράγμα το οποίο όπως είπε έστω και την υστάτη έγινε πραγματικότητα.

Προβαίνοντας σε μία σειρά εκτιμήσεων είπε ότι ο Πειραιάς μπορεί να γίνει hub port της ΝΑ Ευρώπης ενώ σημείωσε την αναγκαιότητα ανάπτυξης και βελτίωσης των car terminal και cruise terminal ώστε να επέλθει συνολική βελτίωση της εικόνας του Πειραιά για να επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξει και ανάπτυξη και αύξηση του home porting κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες και περιέγραψε.

Στην εκδήλωση της Ένωσης παρέστησαν επώνυμα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά αλλά και των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter