Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Έμφραγμα» στο λιμάνι του Πειραιά, τους 5.000 φτάνουν οι πρόσφυγες

prosfygas limani 0535

Περί τους 5.000 πρόσφυγες διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, στις πύλες Ε1, Ε2, Ε3, Ε6 και Ε7, καθώς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ, όπως αναφέρει το μέλος της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Στήριξης Μεταναστών και Προσφύγων, Νέχια Μιλιάν. Το πρωί, μετά από λάθος σχεδιασμό, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, έφτασε στον Πειραιά ένα ακόμη πλοίο από τα νησιά με 2.000 πρόσφυγες.

Ακόμη 2.000 πρόσφυγες στον Πειραιά, χιλιάδες άλλοι σε αναμονή στα νησιά

Στην πύλη Ε1 έχει διαμορφωθεί μια άτυπη αποθήκη με τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, τα οποία οι εθελοντές διοχετεύουν στους πρόσφυγες σε όλο το λιμάνι.

Κόσμος έρχεται και αφήνει πράγματα συνεχώς, ενώ καθημερινά λαχανικά και φρούτα έρχονται από την Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας, εξηγεί εθελοντής που κατεβαίνει κάθε μέρα από την πλατεία Βάθη και βοηθάει.

«Εδώ και μια βδομάδα άλλαξε το σκηνικό και ο τρόπος διαχείρισης» αναφέρει η κ. Μιλιάν, «καθώς οι άνθρωποι δεν έρχονται και φεύγουν αλλά μένουν, οπότε χρειάζεται καλύτερη οργάνωση. Θα βγει σύντομα ανακοίνωση, ώστε όποιος θέλει να βοηθήσει να επικοινωνεί μαζί μας πρώτα και να ενσωματώνεται σ' αυτό το πρόγραμμα».

Οι άνθρωποι που βοηθούν είναι από οργανώσεις από όλον τον κόσμο. Ελβετοί, Κορεάτες, Αμερικανοί, άνθρωποι από κάθε μεριά του πλανήτη. Η Ζέινα Μακ Νιλ από την Αγγλία βρίσκεται τρεις μήνες στην Ελλάδα.

Η ομάδα έχει νοικιάσει διαμέρισμα στον Πειραιά, όπου μένουν εναλλάξ όσοι εθελοντές έρχονται. Ήταν και στη Χίο, πριν τον Πειραιά, και έχει να πει τα καλύτερα για τη φιλοξενία των Ελλήνων.

«Ζητούμενο είναι» θα πει από την πλευρά της η εθελόντρια Πόλι «να εμπλέξουμε τους ανθρώπους που μένουν πια στο λιμάνι, στην καθαριότητα και την οργάνωση του χώρου. Να μην καλλιεργηθεί η κουλτούρα να τα περιμένει ο κόσμος όλα από τους άλλους».

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, συνολικά 7.435 πρόσφυγες-μετανάστες διασώθηκαν από έλληνες λιμενικούς την τελευταία εβδομάδα σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας, σε 142 περιστατικά. Στο διάστημα αυτό συνελήφθησαν 14 διακινητές και κατασχέθηκαν 40 λέμβοι και πλοιάρια που χρησιμοποιήθηκαν από δουλεμπόρους.

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter