Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πόσο κάτω ακόμη;

OLP 853

Δεν έχουν βάσανα μόνο οι δραστηριοποιούμενοι στον τομέα του «ξηρού φορτίου» αλλά και εκείνοι στα εμπορευματοκιβώτια, καθώς οι τιμές συνεχίζουν να ακολουθούν την καθοδική τους πορεία. Χαρακτηριστικό του προβληματισμού η πρόσφατη τοποθέτηση χρήστη των εγκαταστάσεων του ΟΛΠ που στο περιθώριο της τελετής παράδοσης παραλαβής της ηγεσία του Λ.Σ. σημείωνε με νόημα ότι εκατό ευρώ το TEU έχουν φτάσει σε ορισμένες των περιπτώσεων οι χρεώσεις σε γραμμές Ασίας Ευρώπης συγκρίνοντας το κόστος βενζίνης, διοδίων στο άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Στην πραγματικότητα μερίδα των αναλύσεων είχε «προϊδεάσει» προς τα τέλη του περασμένου έτους για την πορεία των ναυλώσεων και τα κόστη διαμετακόμισης σημειώνοντας ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι καθοριστικό τόσο των εξελίξεων όσο και της διαμόρφωσης των μέσω τιμών που θα κλείσει το έτος.

Να σημειωθεί ότι οι ίδιες αναλύσεις αφήνουν «ανοικτά» όλα τα ενδεχόμενα καθώς στη διετία 16-17 θα «πέσουν στη θάλασσα» αρκετά νεότευκτα με μέσες και μεγάλες μεταφορικές ικανότητες γεγονός που θα προσφέρει επιπρόσθετα σημαντικό αριθμό μονάδων σε TEU's στο παγκόσμιο σύστημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter