Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση με ενδιαφέρον...

olp 64

Επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που σχετίζονται με τις δρομολογημένες από την κυβέρνηση αποκρατικοποιήσεις ΟΛΠ –ΟΛΘ, αλλά και ζητήματα της ναυτιλίας θα είναι στα θέματα της ατζέντας της , κατά πληροφορίες αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θ. Δρίτσα. Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ), Αρχή λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης και όχι μόνο έχουν εντείνει τα τελευταία 24ωρα τον προβληματισμό των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων και εξ αφορμή του πρόσφατα αποκαλυφθέντος σχεδίου από την «Κ» για την αρχή λιμένος Πειραιώς.

Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή του το υπουργείο μεταξύ άλλων σημείωνε ότι «τα ζητήματα που συνδέονται με την οργάνωση και τη λειτουργία της Δημόσιας Αρχής Λιμένα Πειραιά και αντίστοιχα της Δημόσιας Αρχής Λιμένα Θεσσαλονίκης αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας και εσωτερικής διαβούλευσης των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων στην παρούσα φάση και δεν υφίσταται τελικό σχέδιο ή επίσημο προσχέδιο, ενώ για μια σειρά ζητήματα εξετάζονται ακόμη διάφορες δυνατότητες και εναλλακτικές».

Υπενθυμίζεται ότι, στα φλέγοντα ζητήματα που ενυπάρχουν της αξιολόγησης ,είναι και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που πρέπει τάχιστα να περαιωθούν καθώς η υπόθεση του ΟΛΠ πρέπει να έχει «κλείσει» στις αρχές του καλοκαιριού. Επίσης πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να εξεταστεί και το θέμα των αυξημένων προσφυγικών ροών από το Αιγαίο και οι δυνατότητες ανάσχεσής τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter