Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη Βουλή η πώληση του ΟΛΠ, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

olp 098

Στη Βουλή φέρνουν το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με ερώτηση που κατέθεσαν στους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Είναι ουσιαστικά η πρώτη αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά μετά την ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ της παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco και την αντίδραση του συναδέλφου τους βουλευτή Πειραιά και υπουργού Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα που ζήτησε διευκρινίσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.
Στην ερώτηση που υπογράφουν ο κ. Κώστας Δουζίνας και οι κυρίες Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμάτη και Ελένη Σταματάκη ζητούν να κατατεθούν έγγραφα σχετικά με «το σύνολο της αρχικής προσφοράς τού τελικά επιλεγέντος επενδυτή, καθώς και την τελική - βελτιωμένη προσφορά του, τις προσφορές όλων των υπολοίπων επενδυτών, τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ με τις οποίες απορρίφθηκαν τυχόν άλλες υποβληθείσες προσφορές και η απόφαση ΔΣ ΤΑΙΠΕΔ με την οποία εγκρίθηκε η προσφορά του προτιμώμενου επενδυτή, συνοδευόμενες από αντίστοιχα πρακτικά, τις αποτιμήσεις της αξίας της ΟΛΠ ΑΕ, οι οποίες συντάχθηκαν από τους ανεξάρτητους εκτιμητές, επιλογής ΤΑΙΠΕΔ, φύλλα υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας των εκτάσεων που παραχωρούνται στον προτιμώμενο επενδυτή, πιστοποιητικά κυριότητας και μη διεκδίκησης των εκτάσεων που παραχωρούνται στον προτιμώμενο επενδυτή και απόφαση διοικητικού συμβουλίου ΟΛΠ ΑΕ με την οποία εγκρίνεται σχέδιο σύμβασης παραχώρησης».
Αίσθηση είχε προκαλέσει η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Δρίτσας στην «Αυγή της Κυριακής» λέγοντας: «Ένα είναι βέβαιο. Παρά τους ισχυρισμούς δεύτερης διαλογής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι».
Και πρόσθετε: «Διεθνώς, και όχι μόνο στην ελληνική πρακτική, σε τόσο σοβαρή σύμβαση και μέχρι την τελική υπογραφή και την έγκριση από τη Βουλή, είναι κοινός τόπος η παραδοχή δυνατότητας περαιτέρω διαπραγματεύσεων που θα στοχεύουν σε βελτιώσεις υπέρ του κοινωνικού και του δημοσίου συμφέροντος».
Πολλοί πάντως έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Α' και Β' Πειραιά όταν το θέμα της παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ φτάσει στη Βουλή καθώς αρκετοί εξ αυτών το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης.
Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter