Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ερώτηση Σταϊκούρα σε ΥΠΟΙΚ για την πορεία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ

stakouras 053

Πληροφορίες αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για ΟΛΠ ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης προς το υπουργείο Οικονομικών:

Παρακολουθούμε από καιρό, δημόσια, μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία, πολλές φορές, αγγίζει τα όρια της ανοικτής σύγκρουσης, μεταξύ Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την πορεία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.

Μια σημαντική αποκρατικοποίηση που αποτελούσε σταθερή πολιτική επιλογή των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας ως πύλης εισόδου στην Ευρώπη.

Επειδή όμως η Κυβερνητική σύγχυση και αμφισημία, η οποία και συνεχίζεται, έχει σημαντικές πολιτικές, γεωπολιτικές και οικονομικές διαστάσεις και προεκτάσεις,
ερωτάται ο κ. υπουργός:

Υπάρχουν ακόμη εμπόδια και θεσμικές παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης, με δεδομένο ότι έχει ήδη χαθεί, με Κυβερνητική ευθύνη, πολύτιμος χρόνος, με κόστος για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα; Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του διαγωνισμού;

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter