Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απόψε ΟΛΠ και από αύριο ΟΛΘ

olp 098

Αργά απόψε, εκτός απροόπτου, αναμένεται το ΤΑΙΠΕΔ να ανακοινώσει αν κάνει αποδεκτή την πιθανώς βελτιωμένη πρόταση της COSCO για το τίμημα του πρώτου λιμανιού της χώρας ή θα παρατείνει για 24ωρα την προθεσμία υποβολής «νέας» πρότασης. Reuters αλλά και διεθνούς εμβέλειας οικονομικές εφημερίδες έχουν αναφέρει εκτιμήσεις για το ύψος της βελτιωμένης προσφοράς θεωρώντας ότι το όλο ζήτημα θα κλείσει απόψε.

Δεδομένης της εξελίξεως το ενδιαφέρον από αύριο στρέφεται στην έναρξη της διαδικασίας της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ , όπου ως γνωστόν πλειάδα δημοσιευμάτων έχει αναδείξει τον «κυρίαρχο» διεκδικητή του λιμένα της Β. Ελλάδος η σημασία του οποίου γεωπολιτικά έχει προσλάβει, εκ νέου, ιδιαίτερη σημασία ελέω και των γεωπολιτικών και όχι μόνο εξελίξεων στο ανατολικά πέταλο της Μεσογείου αλλά και της Μαύρης Θάλασσας.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ διήλθε «δια πυρός και σιδήρου» με τις αψιμαχίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζονται οι οποίες και θα περατωθούν ενδεχομένως σε μία έκτακτη γενική συνέλευση όπου επίσης θα λήξει και το θέμα περί την επανεξέταση της σύμβασης παραχώρησης.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter