Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μάχη για το τίμημα...

neos provlitas olp 35353

Καθώς τρέχουν ήδη οι διαδικασίες στην συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ που θα οδηγήσουν στην αποσφράγιση της ή των προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, η αγορά αναμένει με εξαιρετικό ενδιαφέρον να δει ποιο θα είναι το ύψος του τιμήματος που θα προσφερθεί, δεδομένου ότι στην ίδια διαδικασία θα γίνει και η αποσφράγιση των αποτιμήσεων των δύο εταιρειών από τις οποίες ουσιαστικά και θα κριθεί η περαιτέρω διαδικασία. Δηλαδή αν το τίμημα που θα προσφερθεί θα χαρακτηριστεί ικανοποιητικό.

Κύκλοι της αγοράς, εξέφραζαν επιφυλάξεις σημειώνοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα επιδιώξει ανεξαρτήτως προσφοράς, την βελτίωση του τιμήματος.

Κάτι όμως το οποίο εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση και λόγω των οικονομικών συγκυριών αλλά και του επενδυτικού κλίματος που πυροδοτήθηκε αιφνιδίως σήμερα με την παύση λειτουργιών με απόφαση της Eldorado Gold , θα δημιουργήσει επιπρόσθετους κινδύνους για μια διαδικασία η οποία θα έπρεπε υπό λογικές συνθήκες να έχει τελεσιδικήσει εδώ και χρόνια.

Δηλαδή κατά τη διάρκεια των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων που προέβλεπαν την αποκρατικοποίηση των δύο μεγάλων λιμανιών.

Κύκλοι των χρηστών σημείωναν ότι ο χρόνος που παρήλθε, απομειώσε γενικά τις αξίες των λιμανιών.

Για αυτό και στην βόρεια Ευρώπη αλλά και γενικότερα, για τα λιμάνια με μέτωπο στη Μεσόγειο οι διαδικασίες ανάπτυξης τους και προσέλκυσης επενδύσεων χαρακτηρίστηκαν επισπεύδουσες.

Το άλλο μεγάλο ενδιαφέρον των κύκλων της αγοράς και των παραγωγικών τάξεων της Β. Ελλάδας είναι η «προσεχής συμπεριφορά» του δανέζικου Ομίλου της MAERSK, όπου εικάζεται ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Κάτι στο οποίο ευελπιστούν οι παραγωγικές τάξεις εκεί, ενώ τοπικοί χρήστες ευελπιστούν στην ανάπτυξη δίπολων ένθεν κακείθεν του Αιγαίου λόγω των παλιότερων αλλά πολύ μεγάλων επενδύσεων που έχουν συμβεί στα τουρκικά λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter