Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βραβεύτηκε ο ΟΛΗ

bras OLI vraveio

Δύο ακόμα βραβεία κατάφερε να αποσπάσει η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε αντίστοιχους διαγωνισμούς βραβεύσεων των οποίων οι τελετές απονομής έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου διακρίθηκε με το βραβείο Gold στην κατηγορία «Top Export Assistance Company» των Greek Exports Awards 2015 τα οποία διοργάνωσαν για 4η συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την εκδοτική συνεδριακή εταιρεία Ethos Media S.A., επιβραβεύοντας τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, αναδεικνύοντας τα «φωτεινά» παραδείγματα του επιχειρείν στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες των κανόνων διεθνούς εμπορίου.

Η απονομή έλαβε χώρα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στην οποία παρέστη και παρέλαβε το βραβείο ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.Η. Α.Ε., κ. Ιωάννης Μπρας.

Στις δηλώσεις του ανέφερε: «Στο πλαίσιο της δυναμικής που αναπτύσσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου αλλά και της εξωστρέφειάς μας, βασική επιδίωξη αποτελεί να μετατρέψουμε το λιμάνι του Ηρακλείου – που αποτελεί ήδη μια σημαντική οικονομική πύλη της χώρας και, ίσως, την σημαντικότερη της Κρήτης – σε ένα σημαντικό κόμβο για τις θαλάσσιες μεταφορές και τον τουρισμό σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, ότι η εξωστρέφεια, οι αμοιβαίες επωφελείς διεθνείς συνεργασίες, η δραστηριοποίηση και επέκταση στο εξωτερικό, συνιστούν στην παρούσα κρίσιμη περίοδο μια ουσιαστική διέξοδο για επιχειρησιακή ανάπτυξη.

Επιδίωξη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην κατεύθυνση αυτή είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και αποτελεσματική στήριξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των εξαγωγικών επιχειρήσεων του τόπου συνεισφέροντας έμπρακτα στις προσπάθειές τους, αποτελώντας τον αξιόπιστο συνεργάτη τους που συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη τους, η προβολή και αναγνωρισιμότητα του προορισμού, η ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών που χαρακτηρίζονται από υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας και αειφορίας υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την διασύνδεση του αγροτικού τομέα του τόπου μας με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, με απώτερο στόχο το μεγαλύτερο μέρος από τα οικονομικά οφέλη να διαχέονται στην τοπική οικονομία».

Επίσης, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. διακρίθηκε στα Βραβεία Bravo Sustainability Awards που διοργανώνει το QualityNet Foundation για το 2015 στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020. Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου απονεμήθηκε τιμητικό Βραβείο Μικρής Επιχείρησης για την συνολική του παρουσία εφόσον συγκέντρωσε με τις υποψήφιες πρακτικές του τη μεγαλύτερη βαθμολογία συνολικά στην αντίστοιχη διαβάθμιση μεγέθους επιχείρησης. Οι πρακτικές με τις οποίες συμμετείχε και επιβραβεύτηκε η Ο.Λ.Η. Α.Ε στο θεσμό στις αντίστοιχες κατηγορίες διακρίσεων είναι: «Νέες υπηρεσίες homeport, καινοτομία στην ενημέρωση των επισκεπτών & την προώθηση της τοπικής οικονομίας» και «Λιμάνι Ηρακλείου - Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου».

Τα Bravo Sustainability Awards από την ίδρυσή τους το 2010 μέχρι σήμερα δε στοχεύουν απλά στην ανάδειξη των νικητών, αλλά κυρίως στην προώθηση ενός διαλόγου με ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι διαμορφώνουν τις τάσεις στη χώρα μας, προωθώντας παράλληλα τα μηνύματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας σε μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Μέσα από μια διαδικασία Διαλόγου με 120 Κοινωνικούς Εταίρους και με τη συμμετοχή 4.686 Ενεργών Πολιτών διαγωνίστηκαν, αξιολογήθηκαν και αναδείχθηκαν 170 πρωτοβουλίες & δράσεις σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Η πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020, στην οποία συμμετέχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, υλοποιείται από το QualityNet Foundation, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το German Council for Sustainable Development, το World Business Council for Sustainable Development και το EIRIS.

Έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία γύρω από τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάπτυξης ενός συστηματοποιημένου Διαλόγου καθώς και της δημιουργίας μεθοδολογιών & εργαλείων που θα υποστηρίζουν τους Οργανισμούς στην υιοθέτηση πρακτικών Βιωσιμότητας.

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και απαντά στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που να εξασφαλίζει μια Βιώσιμη Οικονομία-Κοινωνία στη χώρα μας. Η Τελετή Απονομής των Βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.Η. Α.Ε. ο οποίος παρέλαβε την τιμητική διάκριση δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονων παγκόσμιων εξελίξεων, όπου τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής καθίστανται πρωταρχικής σημασίας σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων και των αλλαγών που αντιμετωπίζουμε ως «κοινωνίες».

Στο διεθνές και ευρωπαϊκό αυτό πλαίσιο που εξελίσσεται ραγδαία, η χώρα μας χρειάζεται να «διαβάσει» καλά την εποχή και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται προκειμένου να μπει σε μια τροχιά ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου.

Στη βάση αυτή, και μέσα από την Πρωτοβουλία "Sustainable Greece 2020" στην οποία συμμετέχουμε επιδιώκεται με τα απαραίτητα εργαλεία και τις μεθοδολογίες που προωθούνται, η ευρύτερη κινητοποίηση και ο διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, η έμπρακτη συμβολή σε αυτή την προσπάθεια για ένα κοινό όραμα με στόχους και αποτελέσματα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου αναζητεί, εφαρμόζει και αναδεικνύει δράσεις, πρωτοβουλίες, καινοτομίες και καλές πρακτικές που προωθούν εμπράκτως τη Βιώσιμη Ανάπτυξη πάντα στα πλαίσια στρατηγικών συνεργασιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος».

Οι δύο αυτές πρόσφατες βραβεύσεις του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε έρχονται να προστεθούν στις διακρίσεις των τελευταίων ετών που έχει αποσπάσει η επιτυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική που εφαρμόζει η Διοίκηση του Οργανισμού και οι οποίες συνολικά ανέρχονται στις δέκα επτά (!). Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν μας την προσπάθεια, ειδικά τους εργαζομένους της Ο.Λ.Η.Α.Ε., και ευελπιστούμε ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και το λιμάνι μας θα στοχεύει και θα παραμείνει ψηλά, στη θέση που έχει κατακτήσει και αντάξια του ανήκει και τα επόμενα έτη που ακολουθούν.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter