Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε δίαιτα τα υπέρβαρα εμπορευματοκιβώτια από τον Ιούλιο

containers limani.jpg

Συνήθως οι δίαιτες ξεκινούν λίγο προ των καλοκαιρινών διακοπών. Εν προκειμένω όμως για τα εμπορευματοκιβώτια η... «δίαιτα» η μάλλον η προσαρμογή στις απαιτήσεις του ΙΜΟ ξεκινούν τον Ιούλιο του 2016. Και το ερώτημα που θέτουν οι «συνήθεις ύποπτοι» που δεν είναι άλλοι από τους αναλυτές είναι κατά πόσο οι κρίκοι της αλυσίδας που συνθέτη τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τον αποστολές στον παραλήπτη είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα.

Οι πρώτες αποτιμήσεις μάλλον είναι απογοητευτικές αφού εμφανίζεται μόνο ένα 30% να είναι έτοιμο με το υπόλοιπο ποσοστό να διακυμαίνεται ανάλογα του τομέα που εμπλέκεται. Να σημειωθεί ότι για τα υπέρβαρα εμπορευματοκιβώτια έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αλλά και για τις μεθόδους αντιμετώπισης του «φαινομένου».

Σε αυτές τις μεθόδους πάντως η σύγχρονη τεχνολογία έχει, ή φαίνεται ότι θα δώσει τη λύση, καθώς συστήματα που μπορεί να προσαρμοστούν στους ηλεκτρομηχανολογικούς εξοπλισμούς κυρίως στα λιμάνια θα αποτρέπουν την φόρτωση των «επικίνδυνων κουτιών» στα πλοία, τα οχήματα ή ακόμη και στα σιδηροδρομικά ειδικά βαγόνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter