Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε πλήρη λειτουργία το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας στο Λιμάνι της Σούδας

ICTS Hellas logo 200200

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας που εγκατέστησε η ICTS Hellas στο Λιμένα της Σούδας για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου Χανίων. Το έργο, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ασφάλειας που υλοποιήθηκαν σε ελληνικό λιμένα και το οποίο ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα, μέσα σε μόλις 4 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η ολοκλήρωσή του εντάσσει τη Σούδα μεταξύ των πρωτοπόρων στην πλήρη εναρμόνιση με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κώδικα περί Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων ISPS, της Συνθήκης Schengen καθώς και της σχετικής ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας. Βασικό στοιχείο σχεδιασμού και ανάπτυξης του συστήματος είναι η λειτουργία Κέντρου Ελέγχου Ασφαλείας εντός του λιμένα προς το οποίο μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο το σύνολο των πληροφοριών ασφαλείας, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των πλοίων, οχημάτων και χρηστών που εισέρχονται στο χώρο του λιμένα. Το πλέγμα των διαδικασιών, μηχανισμών και τεχνολογικού εξοπλισμού συμβάλλει επίσης καθοριστικά στην ταχύτερη και αμεσότερη ενεργοποίηση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων του Λιμένα στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Με τη συνολική αναβάθμιση της παρεχόμενης ασφάλειας το λιμάνι της Σούδας αναδεικνύεται σε έναν από πιο ελκυστικούς προορισμούς κρουαζιέρας, δεδομένης της ιδιαίτερης βαρύτητας που αποδίδουν οι εταιρείες κρουαζιέρας στην εναρμόνιση των λιμένων με τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας, ενώ τρεις νέες εταιρείες έχουν ήδη συμπεριλάβει το λιμάνι της Σούδας στους προορισμούς της επόμενης χρονιάς.

«Είμαστε περήφανοι γιατί εν μέσω capital controls καταφέραμε δύο σημαντικά επιτεύγματα, αφʼ ενός την υλοποίηση του πιο σύγχρονου έργου ολοκληρωμένης ασφάλειας στην Ελλάδα και αφʼ ετέρου την εμπρόθεσμη παράδοσή του σε χρόνο-ρεκόρ.

Πλέον το λιμάνι της Σούδας συγκαταλέγεται στα πιο ασφαλή λιμάνια της Μεσογείου και ένα από τα ελάχιστα με εξοπλισμό ασφαλείας αυτού του επιπέδου, κάτι που αποκτά ιδιάζουσα σημασία μετά και την πρόσφατη αναζωπύρωση της τρομοκρατικής απειλής στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω το Λιμενικό Ταμείο Χανίων για τη συνεργασία μας, την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τους συνεργάτες μας στο έργο για την αποφασιστική συμβολή τους και ευελπιστώ ότι το νέο πια λιμάνι θα καταστεί κόμβος ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του τουριστικού προϊόντος ολόκληρου του Νομού Χανίων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ICTS Hellas κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter