Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέος Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος στον Ο.Λ.Βόλου ο Ναυάρχος Λ.Σ. (ε.α.) Θράσος Σταυριδόπουλος

stavridopoylos 2

Νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, αναλαμβάνει από σήμερα ο Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, μετά από απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η νέα διοίκηση του Ο.Λ.Β. συγκροτείται σήμερα σε σώμα μετά την παραίτηση της προηγούμενης διοίκησης του Οργανισμού.

Ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, της Σχολής Προγραμματιστών και Αναλυτών Η/Υ του Γ.Ε.Ε.Θ.Α., καθώς και απόφοιτος της Σχολής Πολέμου του Π.Ν., ενώ διαθέτει μακρά εμπειρία στα θέματα λιμένων και λιμενικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του στο Λιμενικό Σώμα από το οποίο αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ., υπηρέτησε σε πλείστες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον Ιούλιο του 2008 τοποθετήθηκε στη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων.
Στη συνέχεια, όταν προήχθη στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου ΛΣ το 2010, τοποθετήθηκε Επόπτης δύο Διευθύνσεων (της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών και της Διεύθυνσης Λιμενικής Πολιτικής).

Κατά τη θητεία του στις θέσεις αυτές συμμετείχε στην εκπόνηση των master plans των μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας και στις αποφάσεις εκτέλεσης έργων αναβάθμισης σε αυτά (Πειραιά, Θες/νίκη, Πάτρας, Βόλος, Ηγουμενίτσα), καθώς επίσης έλαβε μέρος και στις διυπουργικές συσκέψεις για την διαμόρφωση της σύμβασης παραχώρησης του container terminal του ΟΛΠ στην COSCO.

Επί μια τριετία υπήρξε μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) και μετά από πρότασή του, η οποία υιοθετήθηκε το 2009, ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναθεώρηση μιας σειράς διατάξεων του νόμου 2971/2001 «περί αιγιαλού, παραλίας και λιμένων».

Οι εργασίες αυτές, μετά από πολλές δυσκολίες λόγω των διαρκών αλλαγών κυβερνητικών σχημάτων και Υπουργών της τριετίας 2009-12, περατώθηκαν στις αρχές του 2012, αλλά ελάχιστες από τις προταθείσες τροποποιήσεις πέρασαν τελικά στους νόμους 4072/2012 και 4150/2013, δεδομένου ότι λόγω της επελθούσης κρίσης και της υπογραφής του "Μνημονίου" μεταβλήθηκε η στόχευση των κυβερνήσεων.

Τον Ιούλιο του 2011, μετά τη σύσταση του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τοποθετήθηκε Κλαδάρχης του Κλάδου που επόπτευε τρεις Διευθύνσεις, τη Διεύθυνση Προστασίας θαλασσίου Περιβάλλοντος, τη Διεύθυνση Ελέγχου Αλιείας και τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter