Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Κίνα ο Θ.Δρίτσας

dritsas 8 8874

Στην Κίνα βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδος και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 2015.

Αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της κινεζικής κυβέρνησης, ήδη από τις αρχές του έτους, ο κ. υπουργός είναι εκ των βασικών ομιλητών στο Φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας Μεσογειακών Χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο οποίο έχουν προσκληθεί οι ομόλογοί του Κύπρου, Μάλτας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Ισπανίας και το οποίο πραγματοποιείται στον Κινεζικό Λιμένα Xianmen στις 7-8 Νοεμβρίου 2015.

Επίσης ο υπουργός θα συμμετάσχει επίσης στην τελετή λήξης του Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδος και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για το 2015, η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη Χianmen αύριο 7/11.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συναντήσεις στην Κίνα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα το θέμα του διαγωνισμού πώλησης των μετοχών ΟΛΠ, την ολοκλήρωση του οποίου ο κ. Δρίτσας τοποθετεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016.

Να υπενθυμιστεί ότι ο κ. Δρίστας σε τοποθετήσεις του το τελευταίο διάστημα έχει μεταξύ άλλων επισημάνει ότι θεωρεί σημαντικό ζήτημα πριν από την πώληση είναι η ίδρυση αρχής λιμένα (port authority), την οποία κάθε λιμάνι σε όλο τον κόσμο διαθέτει.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter