Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γ. Πλακιωτάκης κατά Θ. Δρίτσα: «Να δρομολογηθούν άμεσα πλοία ασφαλείας όπως ορίζει ο νόμος»

PLAKIOTAKIS 09

Την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για την δρομολόγηση πλοίων ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες μεταφορικές ανάγκες των νησιών ζητεί ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας ότι : «τα νησιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους με τα αγροτικά προϊόντα να σαπίζουν».

Ταυτόχρονα ζητεί από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, να εγκαλέσει άμεσα τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Ειδικότερα ο κ. Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του στο TheSeaNation υπογράμμιζει ότι : «Μετά την ανακοίνωση της ΠΝΟ για την παράταση της απεργίας της που θα έχει ως αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας έως τα ξημερώματα της Παρασκευής, με προφανείς συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία των νησιών μας, με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Δρίτσας δεν έχει εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου 4256/2014 περί έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας για την διασφάλιση της εδαφικής συνέχειας και διασύνδεσης των νησιών με την Ηπειρωτική χώρα.

Οφείλει άμεσα», συνεχίζει ο κ. Πλακιωτάκης, «να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) για τη δρομολόγηση του πλοίου ασφαλείας όπως ο νόμος ορίζει. Η αβελτηρία του για την εφαρμογή του νόμου έχει μεγάλο κόστος σε όλη την νησιωτική Ελλάδα, στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που υφίσταται την επιπλέον πίεση των προσφυγικών ροών και στους αγρότες των νησιών μας που βλέπουν την παραγωγή τους να σαπίζει στα λιμάνια.

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης και των μελών της στην διασφάλιση της ομαλότητας στην καθημερινή ζωή των πολιτών αποδεικνύεται για άλλη μία φορά», καταλήγει.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter