Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεχίζει ακάθεκτη η Π.Ν.Ο.

pno apergia 0042

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση ΠΝΟ – Δρίτσα με αποτέλεσμα η απεργιακή κινητοποίηση να συνεχίζεται κανονικά και χωρίς εξαιρέσεις για τα πλοία που έχουν αφιερωθεί στη μεταφορά προσφύγων.

Χθες η Διεθνής Ναυτική Ένωση ουσιαστικά πρότεινε να μπαίνουν τα εμπορικά πλοία και τα κρουαζιερόπλοια που έχουν τα κατάλληλα συστήματα ελιγμών μόνα τους χωρίς συνοδεία πλοηγών στα λιμάνια, προκειμένου να αποφευχθούν οι εκτροπές προσεγγίσεων οι οποίες θα επιβαρύνουν τα εισερχόμενα αι εξερχόμενα προϊόντα με επιπρόσθετες επιβαρύνσεις.

Την ίδια στιγμή εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο την οποία μέλλεται αύριο το πρωί να επισκεφθούν ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση όσον αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών ροών αλλά και να έχουν εικόνα από τους διασώστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι δεν πρόεκυψε κάποιο νέο στοιχείο από τη συνάντηση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει αύριο για να επανεξετάσει τη εξέλιξη της κατάστασης χωρίς να αποκλείεται αν δεν υπάρξει κάτι άλλο και η κλιμάκωση της κινητοποίησης πέραν του χρόνου που λήγει η εξαγγελθείσα για σήμερα και αύριο κινητοποίηση.

 

 

Διβάστε εδώ την ανακοίνωση των ΠΕΠ και της Παν. Ένωσης πληρωμάτων Ρυμουλκών

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter