Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προβληματίζουν το εμπόριο οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ

PNO

Σοκαρισμένη καταγράφεται η αγορά από την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) καθώς πέραν των προβλημάτων που σημειώνονται στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις οξύνονται και τα προβλήματα που αφορούν στον κατάπλου και απόπλου των εμπορικών πλοίων από τα εμπορικά λιμάνια της χώρας, δεδομένου ότι, απεργούν και οι πλοηγοί.

Η περίοδος κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, εξ ου και το μέγεθος των προβλημάτων, δεδομένου ότι οι αγορές κινούνται με αυξημένους ρυθμούς λόγω των προμηθειών σε εποχικά είδη και δη χριστουγεννιάτικα, τα οποία έρχονται από τις αγορές της Ασίας.

Την ίδια στιγμή το νέο 48ωρο θα οξύνει τα προβλήματα και των εξαγωγικών δραστηριοτήτων καθώς πολλά εμπορεύματα πάντα σύμφωνα με κύκλους της αγοράς θα παγιδευτούν στα λιμάνια, με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού οι χρόνοι είναι πιεστικοί όσον αφορά την παράδοση των προϊόντων.

Κατά πληροφορίες υλικά υψηλής τεχνολογίας που επρόκειτο να διασπαρούν στην Ευρώπη με σιδηροδρομικούς συρμούς και αυτά βρίσκονται παγιδευμένα λόγω των κινητοποιήσεων που είναι άγνωστο εάν θα λάβουν και νέα παράταση πέραν του 48ωρου που αποφάσισε νωρίτερα σήμερα η ΠΝΟ.

Κύκλοι της αγοράς έχουν στρέψει τα βλέμματα στην ηγεσία του ΥΝΑ προσδοκώντας στην ανάκαμψη των νενομισμένων πρωτοβουλιών για την επίλυση της κρίσης που επίσης εκφράζονται φόβοι ότι θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στην εικόνα των μεγάλων ελληνικών λιμανιών έναντι του ανταγωνισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter