Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύνδεση προσεχώς των λιμένων Αλεξάνδρειας και Ηρακλείου

irakleio 0546

Εγχείρημα αναβίωσης της από το παρελθόν εμπορικής και όχι μόνο γραμμής μεταξύ των λιμένων του Ηρακλείου Κρήτης και Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που εμφανίστηκαν και μέσω του fb, υφίσταται έντονο ενδιαφέρον από Αιγύπτιους επιχειρηματίες για κρουαζιέρες και εμπορευματικές μεταφορές από και προς την Κρήτη το οποίο και είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ). Το ενδιαφέρον καταγράφηκε στο πλαίσιο συνάντησης στην Αλεξάνδρεια η οποία συνέβη ύστερα από σχετική πρόσκληση του προέδρου του λιμανιού της Αλεξάνδρειας στον ομόλογό του από το Ηράκλειο. Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη εμπορικής διασύνδεσης αλλά και τουριστικής η οποία και θα εδράσει στον τομέα της κρουαζιέρας με κυκλικούς πλόες σε Αλεξάνδρεια, Βυρηττό, Λεμεσό, Ρόδο, Σαντορίνη και Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον κ. Ι. Μπρά εάν λειτουργούσε πλήρως το λιμάνι της Αλεξάνδρειας όπως το 2009, το Ηράκλειο υπολογίζεται ότι θα είχε 30% περισσότερη κίνηση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η εμπορική διασύνδεση θα προσδώσει νέους ορίζοντες για τα Κρητικά προϊόντα στην Αιγυπτιακή αγορά και όχι μόνο.
Η υλοποίηση του σχεδιασμού ανάπτυξης εμπορικών και τουριστικών δραστηριοτήτων αναμένεται να επισημοποιηθεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών κατά την επικείμενη επίσκεψη τον Δεκέμβριο του προέδρου της Αιγύπτου στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί τέλος ότι προ δεκαετιών υφίστατο διασύνδεση της Κρήτης με την Αίγυπτο, και όχι μόνο, που εξυπηρετείτο από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. Η διασύνδεση είχε διακοπεί λόγω μείωσης τότε του συντελούμενου έργου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter