Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ευκαιρία για τον Πειραιά η ανάπτυξη των logistics

korkidis 4234

Όλα όσα πρέπει να γίνουν «άμεσα» τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να έχουν από δεκαετιών υλοποιηθεί στον πειραϊκό χώρο, περιέγραψε νωρίτερα σήμερα υπό την ιδιότητα του Προέδρου του ΕΒΕΠ, ο Πρόεδρος του Βασίλης Κορκίδης, ενόψει της αποψινής εκδήλωσης για την σημασία και ανάδειξη διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου στον Πειραιά.

Ουσιαστικά ο κ. Κορκίδης επισημαίνει θέματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και επαναφέρει το θέμα της δημιουργίας εξαγωγικών πάρκων με παροχή κινήτρων στις εταιρείες logistics, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη δημιουργία ελεύθερης ζώνης στο λιμάνι του Πειραιά όπου προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια της ανάπτυξης του Θριασίου πεδίου αλλά και της ολοκλήρωσης του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης με έμφαση τη σιδηροδρομική κάλυψη των δύο μεγάλων λιμανιών.

Την αποψινή εκδήλωση ο κ. Κορκίδης θα εισηγηθεί τη μεταφορά τεχνογνωσίας από χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία σε θέματα logistics με έμφαση πάντα και κομβικό σημείο τον Πειραιά.

Στην ίδια εκδήλωση ο Εμπορικός Διευθυντής της ΣΕΠ ΑΕ, Τάσος Βαμβακίδης, αναμένεται να αναφερθεί στις δραστηριότητες της PCT S.A. με ιδιαίτερη αναφορά τα πόσα συνέβησαν στην εφοδιαστική αλυσίδα από την έλευση της Cosco στον Πειραιά, αλλά και της δραστηριοποίησης των εμπορικών συρμών που ξεκινούν από τις εγκαταστάσεις της PCT μεταφέροντας στην Ευρώπη προϊόντα υψηλής τεχνολογίας εταιρειών όπως η HP.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα επικεφαλής της εταιρείας συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και την ανάπτυξη του κέντρου μεταποίησης που τοποθετείται στο Θριάσιο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter