Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε κινητοποιήσεις η ΟΜΥΛΕ

georgakopoylos omile 0054

Στάση εργασίας τη Τετάρτη 21/10 και 24ωρη πανλιμενική απεργία τη Πέμπτη 22/10 με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 11:00 πμ και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, προκήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) διαμαρτυρούμενη στην πολιτική ιδιωτικοποίησης των λιμανιών με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ

Η Κυβέρνηση παρά τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Αυτή η πολιτική οδηγεί στην παράδοση της Δημόσιας Αρχής και των σημαντικών λιμενικών δραστηριοτήτων σε ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα. Ταυτόχρονα απαξιώνει όλα τα Λιμάνια με επενδυτική άπνοια, δραματική μείωση του προσωπικού και την εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια συνεχίζοντας τον ΑΓΩΝΑ κατά της πάσης φύσεως ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών έχουμε προκηρύξει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 και 24ωρη Πανλιμενική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 22/10 με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 11:00 πμ και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Διεκδικούμε:

Αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών. Ιδιαίτερα να ακυρωθεί η πώληση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και να θεμελιωθεί ο ισχυρός Δημόσιος Χαρακτήρας των Λιμανιών. Κατοχύρωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα Λιμάνια.

-Στελέχωση των Λιμανιών με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

-Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.

-Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών.

-Να προωθηθεί η αναπτυξιακή προοπτική των Λιμανιών με αξιοποίηση των ιδίων κεφαλαίων, των δανειακών δυνατοτήτων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Συμπαραστεκόμαστε στο αγώνα των συναδέλφων μας της ΣΕΠ (COSCO) για υπογραφή ΣΣΕ και υποστηρίζουμε κάθε αγωνιστική τους κινητοποίηση, όπως και την σημερινή στο Υπ. Εργασίας, για κατοχύρωση και βελτίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ μέχρι την ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

 

* Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος του I.D.C., αποφασίστηκε ομόφωνο ψήφισμα στο οποίο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση στα Ελληνικά Λιμάνια και αναφέρθηκε στην έμπρακτη υποστήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter