Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ώρα Μαξίμου για τον ΟΛΠ

olp 64

Απ' ότι φαίνεται σε επίπεδο Πρωθυπουργού, θα δοθεί τελικά η λύση στο ζήτημα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ και των εκ διαμέτρου αντίθετων θέσεων και απόψεων ΤΑΙΠΕΔ, τοπικών φορέων, Δήμων και άλλων οι οποίες έχουν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα με έσχατες αυτές περί την τύχη του επιλιμένιου μετώπου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΟΛΠ.

Παρά τον φόρτο εργασίας και την κρισιμότητα των στιγμών αναφορικά με την οικονομία για άλλη μια φορά ιστορικά το Μέγαρο Μαξίμου και ο «ένοικός του» καλούνται να λύσουν τον γόρδιο δεσμό» των αποκρατικοποιήσεων.

Και δη του λιμανιού του Πειραιά η χρονοκαθυστέρηση του οποίου τρέχει το τρίτο Μνημόνιο μέχρι στιγμής.

Να υπενθυμιστεί ότι η υποχρέωση αποκρατικοποίηση των δύο μεγάλων λιμένων ενυπάρχει υπογεγραμμένη από το πρώτο Μνημόνιο αλλά αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και διάφορες αλλαγές σχημάτων κυβερνητικών και μη έριξαν τα διαδικασία πίσω.

Ωστόσο το ερώτημα που καλείται να απαντήσει πλέον το Μαξίμου είναι εάν και κατά πόσο θέλουμε επενδύσεις στους τομείς της οικονομίας ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπεται στην παρούσα φάση από τη χώρα και εάν εν τέλει θα υπερισχύσουν οι πολιτικές διατήρησης υπό τον κρατικό έλεγχο έστω και ζημιογόνα μεγάλων επιχειρήσεων ή θα προχωρήσουν πολιτικές που σε τελική φάση αγνοούν το πολιτικό κόστος το οποίο ωστόσο φάνηκε εκ των πραγμάτων ότι υπερίσχυσε στα δύο προηγούμενα Μνημόνια και απειλεί εκ «μεταφοράς» να μεταφερθεί και στο τρίτο.

Το ερώτημα πάντως που βάζουν παραγωγικές τάξεις και κύκλοι των χρηστών είναι εάν θα χαθεί κα η τελευταία ευκαιρία της χώρας να αξιοποιηθεί ο στρατηγικός ρόλος των λιμανιών της και να ισχυροποιηθεί στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι και μέσω αυτών ή θα εκχωρηθεί η δυνατότητα αυτή de facto kai de jure στη γείτονα Τουρκία η οποία επιχειρεί την διεθνή της ισχυροποίηση στο πέταλο της Αν. Μεσογείου.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter